Forakt, skuffelse og raseri

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): - Det ovale kontor er ikke et privat soverom, sier Steve Perkins fra Virginia. - Jeg stemte på en president med sylskarp hjerne og viktige saker, som ender opp i historiebøkene som kåtingen i Det hvite hus, sier Eric Silverman fra Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica truet Clinton

Taylor vifter med en plakat som krever riksrett mot Clinton. Silverman er turist i Washington D.C. sammen med vennene, ekteparet Aron og Debra Lauren, fra Baltimore. Alle befinner seg utenfor Det hvite hus.

Riksrett

To ferske meningsmålinger gjort av CNN/Gallup og ABC News, tatt opp etter at Starr-rapporten ble offentlig fredag, viser at henholdsvis 62 prosent og 56 prosent mener Clinton fremdeles gjør en god jobb. Men ABC-målingen viser at 57 prosent synes riksrett er eneste løsning hvis presidenten ba Monica Lewinsky lyve om forholdet deres. I CNN-målingen mener 60 prosent at Clinton ikke bør stilles for riksrett.

- Han burde gå, men det kommer ikke til å skje. Ingen er interessert i å fjerne ham akkurat nå. Al Gore etterforskes for innsamling av valgkamppenger og økonomien i USA er god. Det er ille for USA å ha en president som kan bli sett på som en vits, sier Silverman.

- Folk bryr seg virkelig om det som skjer. Det er en tragedie for USA at vi har en president som har revet ned alt som handler som integritet og verdighet. Herregud, se på det som foregår i verden. USAs president må jo vite at han er valgt av folket fordi de hadde tillit til ham. Den tilliten er borte, selv om jeg fremdeles er enig i politikken hans, sier Aron Lauren og kona gir klar beskjed:

- Denne saken handler ikke om sex og utroskap. Det er alle løgnene og dekkoperasjonene i skyggen av Paula Jones-saken som har avslørt Clinton en gang for alle. Han kan ikke skille privatliv og offentlig liv i sin posisjon.
Alle tre er enige om at spesialanklager Kenneth Starr er en partisk politiker i saken. Og Monica vil bli rik.

God såpe

- Monica Lewinsky er ikke dum. Naiv og barnslig, kanskje, men hun vet nok hva hun vil. Det er jo underlig at hun gjemte en skitten kjole i flere år. Det var nok hennes eneste forsikring, sier Debra.

Ingen av dem har lest rapporten til Starr ennå.

- Vi kommer til å lese høydepunktene om sex. Dette er den beste såpeoperaen vi har fått noen gang, sier de.