Anthony Fauci om Trump

- Forakt

- Ikke sett noe liknende på mine 40 år.

IKKE PERLEVENNER: Topp-epidemiolog Anthony Fauci snakker nå ut om perioden under Donald Trump. Foto: AP Photo/Alex Brandon / NTB
IKKE PERLEVENNER: Topp-epidemiolog Anthony Fauci snakker nå ut om perioden under Donald Trump. Foto: AP Photo/Alex Brandon / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs smittevernsjef og epidemiolog Anthony Fauci sier i et intervju med TV-kanalen MSNBC at presset fra tidligere president Donald Trump og hans administrasjon under pandemien var «ukomfortabelt».

President Joe Bidens nye smittevernsjef hevder Trump-administrasjonen prøvde å overtale han til å beskrive smittesituasjonen i landet som mye bedre enn det den egentlig var.

- Forakt

- Dette er min sjuende administrasjon. Det har aldri vært en slik forakt for vitenskapen. Jeg har ikke sett noe lignende på de nesten 40 åra jeg har gjort dette, sier Fauci i intervjuet med TV-kanalen.

Fauci spilte en stor rolle for Trump under starten av pandemien, men ble stadig mindre og mindre synlig etter at Trump flere ganger kritiserte og motsa ham. Trump spøkte også med å sparke ham.

Biden har på sin side gjort det klart at Fauci blir en nøkkelperson for ham i kampen mot coronaviruset.

- Dere kommer til å høre mer fra ham, har Biden uttalt.

Gjentatte ganger både kritiserte og motsa Trump sin egen ekspert. I midten av juli gikk Det hvite hus til det mildt sagt oppsiktsvekkende steget å lage en over alle de gale uttalelsene de mener Fauci har kommet med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer