Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forandring, roper Obama-fansen

Begeistring og medvind etter knusende seier over Hillary i South Carolina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORT MYERS/OSLO (Dagbladet.no): Oppglødde tilhengere svarte med å rope Obamas slagord: We want change, We want change! som reaksjon på hans første tale etter de knusende primærvalgresultatene i South Carolina i natt.

Med 55 prosent av stemmene fikk Barack Obama mer enn dobbelt så stor oppslutning som sin rival Hillary Clinton.

Hun hadde i motsetning til Obama ikke tid til å vente i South Carolina på resultatene der. Clinton og besetning var allerede på vei til Tennessee og ny valgkamp da stemmelokalene åpnet i South Carolina lørdag. 

Spark til Hillary

Obama kom i sin tale i natt med et spark til Clinton, som er blitt beskyldt for å polarisere svarte og hvite velgere ved å fokusere på rasespørsmål i valgkampen.

Obama sa at et USA der svarte bare stemmer på svarte og der hvite ikke kan vinne svarte stemmer, er et USA han ikke ønsker.

Ellers gjentok og gjentok Obama det umiskjennelige budskapet om at han er kandidaten som representerer forandring.

- Dette valget handler ikke om region mot region, religion mot religion eller om kjønn. Det handler heller ikke om svart mot hvit, sa Obama, som i South Carolina lyktes med å vinne et overveldende stort flertall av svarte stemmer.

image: - Forandring, roper Obama-fansen

- Ikke noe blaff

- For to uker siden så vi folket i Iowa si at tiden er inne for forandring. Det er de som tviler på det. Det er de som sier at Iowa var et blaff. I dag er vi blitt fortalt en annen historie av innbyggerne i South Carolina.

Nå er Illinois-senatoren med ambisjon om å bli USAs første fargede president på offensiven igjen foran «supertirsdagen» 5. februar. Det står 2-2 i stater. Med de siste landsdekkende meningsmålingene fra 22. januar og Obama og hans stab en jobb og gjøre.


Hillary leder
De tallene viser at Hillary Clinton er i tet med 41,6 prosent - foran Obama med 33,6 og John Edwards 13,3.  Men de målingene har ikke fanget opp Obamas brakseier og stemningsbølgen i South Carolina.
  

- Når vi nå forlater denne staten med en sterk medvind i ryggen og bringer budskapet på kryss og tvers av landet, vil vi oppsummere med tre ord: Ja, vi kan! sa Obama med referanse til supertirsdag når det skal kjempes om 1600 delegater.

WE WANT CHANGE: Begeistrede tilhengere ropte på forandring i takt med Barack Obama i natt. Nå har Obama-leiren fått vind i ryggen før det avgjørende angrepet på Hillary-forspranget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media