Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbanna franskmann leverte denne hestemøkka hos president Hollande

Og det er ikke utroskapen han misliker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En demonstrant, muligens en bonde eller i det minste en person med gode kontakter i rurale strøk, er pågrepet i Paris i dag etter at han leverte et ganske så stort lass med hestemøkk på trappa utenfor parlamentet, melder blant annet Reuters.

Hestemøkkleveransen var en protest mot president Francois Hollande og landets «styrende elite».

- Ned med Hollande og hele den politiske klassen. Lenge leve den sjette republikk, stod det på siden av mannens illeluktende lastebil.

Den femte republikk er Frankrikes femte og nåværende grunnlov.

Mannen ble stoppet før han klarte å skuffe ut hele lasset.

President Hollande opplever en del oppmerksomhet om dagen knyttet til den påståtte affæren med skuespilleren Julie Gayet, men er samtidig upopulær, i stor grad på grunn av den økonomiske situasjonen i landet.

Han er ifølge Reuters den minste populære presidenten i Frankrike i moderne tid. Samtidig får han skryt både fra EU og fransk næringsliv etter at han varslet budsjettkutt og lovet næringslivet avgiftslettelser, skriver NTB.

I Tyskland er tiltakene hyllet som et «paradigmeskifte», og i Brussel fastslår EU-kommisjonen at kuttene vil skape både vekst og flere arbeidsplasser, og at de er i tråd med EUs anbefalinger fra i fjor, melder nyhetsbyrået.

Selv kaller Hollande den nye kursen for en sosialdemokratisk visjon inspirert av nordiske land. På en pressekonferanse tirsdag framholdt han at Frankrike trenger økonomisk vekst for å beholde sin innflytelse. Den skal skapes ved at offentlige budsjetter kuttes med 50 milliarder euro i perioden 2015-2017, samtidig som næringslivet slipper å betale 30 milliarder euro i arbeidsgiveravgift, skriver NTB.

Hele Norges coronakart