Forbanna på DN-redaktør

Journalistene mener Amund Djuve er dagens versting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De streikende journalistene har kåret sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv som «dagens versting». Norsk Journalistlag (NJ) skal daglig kåre «en versting» blant redaktørene under streiken. Journalistene reagerer på at Dagens Næringsliv gis ut av avisens redaktører under streiken. Redaktørforeningen beklager utspillet fra NJ.

Streikeledere og klubbledere over hele landet fikk torsdag beskjed fra den sentrale streikeledelsen i NJ om å kartlegge streikebryteri blant redaktørene. 53 av 64 streikerammede aviser kommer ut med redaksjonelt innhold som er produsert av redaktører.

- Vi er ute etter redaktører som provoserer og viser null respekt for de streikende. Vi ønsker å kartlegge atferden til redaktører og andre i redaksjonene. Prinsippet er at personer som ikke er i streik, skal jobbe som normalt. De skal ikke gjøre de streikendes arbeid, sier leder for NJs informasjonskomité Trond Idås til journalistlagets hjemmeside.

«Dagens versting» vil bli offentliggjort på hjemmesiden.

Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening beklager sterkt tiltaket fra NJ. Han frykter at den retoriske kampen blir enda kraftigere enn under forrige journaliststreik i 2002.

- Det skjedde mye rart ved forrige streik, med brenning av aviser for eksempel, og jeg hadde håpet på mer edruelighet på begge sider, sier Øy til journalisten.no.

(NTB)