– Forbanna på sykehuset

Kohinoor er utslitt. Ali fremdeles i respirator

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ali Haji Mohamed Farah ligger fremdeles i respirator. Dert har han gjort siden operasjonen natt til tirsdag.

– Det har versert forskjellige versjoner i media, men Ali har aldri vært våken. De forsøkte å vekke han en gang på sykehuset, tirsdag kveld. Da det viste seg at det ikke var heldig, ble han lagt i medisinsk koma på ny, sier Kohinoors manager og familiens talsperson Jon Christian Foss til Dagbladet.no

Utkjørt

Tirsdag fikk Kohinoor beskjed om at sykehuset skulle forsøke å vekke Ali. Klokken 20 på kvelden ble han tatt ut av respirator og tatt av narkosen. Klokken 23 fikk samboeren hans beskjed om å gå hjem og hvile og at Ali ville være våken neste dag. Klokken 01 på natten viste det seg at tilstanden var så alvorlig at sykehuset valgte å legge Ali Farah tilbake i respirator og medisink koma, ifølge Foss.

– Hun tok det veldig tungt, og hun er utkjørt nå. På dagen er hun hos Ali og om natten tas hun vare på av familien. De to har en liten datter på sju uker, som hun egentlig skulle kost seg med og tatt vare på. Men plutselig skjer dette og nå er hun så sliten at hun ikke klarer å amme, sier Foss.

Sint og fortvilet

Kohinoor står fast på at ambulansepersonellet var rasistiske i sin språkbruk og væremåte og er opprørt over hvordan Ullevål sykehus har håndtert saken.

– Hun er sint og fortvilet. Sykehuset fraskriver seg rasistiske motiver og forsøker å finne noen å skylde på. De krangler offentlig om hva som har skjedd, og dermed gidder de ikke si noe til noen. Det er grusomt, sier Foss, som samtidig sier at personalet på avdelingen Ali ligger på er eksemplariske.

FORTVILET: Kohinoor er sliten , sint og fortvilet, etter at samboeren Ali Farah ikke ble tatt med av ambulansen etter han ble slått ned i Sofienbergparken. Han ligger nå i koma, etter å ha blitt operert for hjerneblødning. Foto: Caroline Drefvelin
FORTVILET: Kohinoor er sliten , sint og fortvilet, etter at samboeren Ali Farah ikke ble tatt med av ambulansen etter han ble slått ned i Sofienbergparken. Han ligger nå i koma, etter å ha blitt operert for hjerneblødning. Foto: Caroline Drefvelin Vis mer

Kohinoor skulle startet turnévirksomhet om to uker med sin nye plate.

– Drømmene med plata, det å være nybakte foreldre. Alt er ødelagt nå. Hun har selvfølgelig et håp, men realiteten kan fort vise seg å være en helt annen. Redselen for eventuelle hjerneskader er store, Sier Foss.

Etter planen skal sykehuset forsøke å vekke Ali senere i ettermiddag.