Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbanna Putin: - USA lider av «Putinfobi»

Russlands president hevder USA står bak den store avsløringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vladimir Putin føler seg utpekt som hovedmålet bak avsløringene i Panama-dokumentene. Russlandspresident sier dagen etter de store avsløringene at det er tidligere CIA-agenter som har drevet den journalistiske virksomheten.

- Vi kjenner til dette såkalte journalistiske miljøet. Det finnes mange journalister hvis hovedoppgave neppe er journalistikk. Mange tidligere tjenestefolk fra USAs utenriksdepartement, CIA og andre etterretningstjenester, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov ifølge NTB.

«Putinfobi» 11 millioner dokumenter er lekket fra et Panama-basert advokatfirma, og lekkasjen har fått navnet Panama Papers.

Her avsløres det hvordan et nettverk av store banker og advokatfirmaer selger hemmelighold til politikere, kriminelle, milliardærer, idrettsstjerner og vanlige folk. Blant dem som kommer ille fra det er Putin: Dokumentene viser at Putins krets er bltit styrtrike under hans vakt ved å gjemme bort penger i skatteparadis. 

- Det er åpenbart at vi har nådd et nytt nivå innen «Putinfobi» som gjør det praktisk talt umulig å snakke pent om Russland eller noen handling Russland gjør. Du må snakke nedsettende, du må si mange stygge ting, og hvis det ikke er noe stygt å si, så må du dikte opp noe, fortsetter Peskov ifølge Sputnik News

2 milliarder dollar Selv hevder Putin at angivelige forbindelser mellom ham og penger i skatteparadiser bare har som mål å sverte Putin i forkant av valget.

- Putin og Russland er Panama-dokumentenes hovedmål, sier Peskov videre. 

Dokumentene fra Panama viser hvordan president Vladimir Putins nærmeste krets i all hemmelighet flyttet 2 milliarder dollar via banker og skyggeselskaper for å skaffe seg skjult innflytelse i russiske bedrifter

DNB-trøbbel
Videre slår Kreml fast at det verken har dukket opp noe nytt eller konkret om Putin i denne saken. 

Aftenposten skrev søndag kveld at at DNB i Luxembourg i nesten ti år organiserte postboksselskaper på Seychellene for kundene sine. 

DNB bekrefter i en pressemelding i kveld at dette er tilfellet.

«DNBs datterselskap DNB Luxembourg bistod i perioden 2006-2010 omkring 40 kunder med å opprette selskap på Seychellene», skriver selskapet.