Forbanna Telenor-investorer vil ta DnB

Storinvestorer føler seg lurt av DnB etter den mislykkede børsintroduksjonen av Telenor. Nå skriver Finanskanalen at flere vurderer å straffe DnB ved å sende millionprovisjoner til andre selskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnB Markets var sammen med den internasjonale investeringsbanken Goldman Sachs Telenors hovedtilretteleggere i forbindelse med børsintroduksjonen av selskapet.

Investorer har i ettertid stått fram og følt seg regelrett lurt av DnB, som de mener hausset opp aksjen. DnB kan ha tjent tosifrede millionbeløp på kursfallet.

I dag skriver Finanskanalen at flere investorer vurderer å ta fra DnB deler av denne gevinsten ved å flytte provisjonen til andre meglerhus. Vinninga kan dermed gå opp i spinninga for DnB og Goldman Sachs.

Ifølge Telenors prospekt, en «invitasjon» til å kjøpe aksjer i selskapet, kan storinvestorene endre sin fordeling av tegningsprovisjon mellom tilretteleggerne i inntil fem dager etter at tildeling er foretatt.

I klartekst betyr det at forbanna finansfolk kan la provisjonen av sine første Telenor-innkjøp gå til meglerhus som ikke var med på den påståtte opphaussingen av Telenor-aksjen i forkant. Det kan bety storinntekter for tilretteleggerne Orkla Enskilda, Sundal Collier, Fondsfinans og Pareto.

Telenor har i dag hentet seg noe inn på Oslo Børs, og ligger nå på rundt 39.50. Det er 2,50 under introduksjonskursen på 42 kroner.