- Forbannet fordi de ikke fikk halalkjøtt

Opprørerne varslet asylangrepet på forhånd.

FLYTTES: Nå er asylsøkerne på vei til Haslemoen. De sier det har vært utbredt misnøye med forholdene på Lier i lang tid. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
FLYTTES: Nå er asylsøkerne på vei til Haslemoen. De sier det har vært utbredt misnøye med forholdene på Lier i lang tid. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LIER (Dagbladet): Dagbladet har snakket med flere asylsøkere som var til stede under den voldsomme brannen på Lier ventemottak. De ble i natt kjørt til Lierbyen skole, og blir nå kjørt i buss til Haslemoen.

- Alle på mottaket visste om det. Og politiet visste det på forhånd, sier en asylsøker som ønsker å være anonym.

Han sier de som sto bak aksjonen hadde pakket sakene sine på forhånd, og hadde forberedt aksjonen grundig.

Ikke halalkjøtt Flere beboere på mottaket forklarer at det har vært stor misnøye med forholdene på mottaket lenge. Spesielt er det maten folk har vært misfornøyde med.

Afrikanere og folk fra Midtøsten har ikke fått halalmat, og er blitt servert eksempelvis pizza med kjøttbiter uten å få vite hva slags kjøtt dette var. Dette har ført til at enkelte av religiøse årsaker knapt nok har kunnet spise.

- Situasjonen har vært veldig dårlig. De har lovet oss bedre mat og mer penger, men det er bare tull. Vi har ikke fått noe av dette, sier en asylsøker til Dagbladet.

- De som tente på mottaket tenkte at dette var siste løsning, og ville brenne ned hele mottaket. Alle visste det. Folk hadde begynt å pakke bagasjen, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer