Forbannet og såret: Ville beskytte Trine

Abid Rajas «brun propaganda»-angrep på Fremskrittspartiet ble møtt med et skuldertrekk i Frp for å beskytte Trine Skei Grande. Så snudde alt da Grande selv støttet uttalelsen.

KLINSJ: Trine Skei Grande står bak Abid Rajas uttalelser om at Frp og Siv Jensen kom med «brun propaganda» i valgkampen. Siv Jensen krever en beklagelse - noe hun ikke får. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KLINSJ: Trine Skei Grande står bak Abid Rajas uttalelser om at Frp og Siv Jensen kom med «brun propaganda» i valgkampen. Siv Jensen krever en beklagelse - noe hun ikke får. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abid Raja ga i helgen et intervju med NRK der han uttalte at Frp-leder Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi Listhaugs retorikk i valgkampen har gått ut mot fellesskapet Raja ønsker å ha i Norge.

Raja fulgte så opp med følgende til NRK:

- Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.

Ville gi Trine en håndsrekning

I Fremskrittspartiet har man forståelse for at det er interne stridigheter i Venstre og at Trine Skei Grande er under et stort press. Derfor lot man Rajas kommentarer passere for «å gi Trine en håndsrekning», som en sentral Frp-er forteller.

- Når Abid Raja beskylder oss for «brun propaganda» så vet vi at han spretter hit og dit og sier det som til enhver tid gir ham størst oppmerksomhet. Han er en useriøs politiker som først og fremst jobber for seg selv, sier Frp-stortingsrepresentant Jon Helgheim.

Men dagen etter gikk Trine Skei Grande selv ut i NRK og sjokkerte Fremskrittspartiet ved å si at hun støtter Rajas uttalelse. «Brun» er den politiske fargen til nazismen og fascismen og i Frp var det nå slutt på storsinnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer