- Forbannet over fengslingen

Politiet løslot i går en av de ranssiktede svenskene, men jakter fortsatt på medlemmer av den kriminelle albanerligaen i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient er forbannet, sint og skuffet over å ha blitt fengslet. Terskelen for å holde personer i varetekt i denne saken er for lav. Det er selvsagt belastende for ham å ha en slik siktelse hengende over seg, sier Vidar Lind Iversen, den løslatte 31-åringens norske forsvarer.

Avlyst bryllupsfest

31-åringen ble pågrepet i påsken, få dager før feiringen av sitt eget bryllup. Han hadde sittet tre uker i varetekt da han ble løslatt i går ettermiddag.

Dagbladet kjenner til at svensk politi har fått opplysninger om at personer tilknyttet den brutale albanerligaen i Göteborg-området kan ha vært involvert i dødsranet.

43-åringen som er utpekt som leder for ligaen, og hans nærmeste omgangskrets, er fortsatt i politiets søkelys. Norske etterforskere tror at flere svensker ble innleid til ranet av den hardkokte ransligaen på Østlandet.

Den løslatte 31-åringen er fortsatt siktet for medvirkning til grovt ran, men vil ikke bli begjært utlevert til Norge. Han og kona hadde leid inn orkester og invitert gjester fra utlandet, men bryllupsfesten ble avlyst da han ble siktet for medvirkning til dødsranet.

Nytt fengslingsmøte

Politiet knyttet 31-åringen til en leiebil som ble stoppet i fartskontroll i Stavanger bare timer før ranet, og pågrep ham sammen med hans bror og en tredje svensk-albaner.

Gulating lagmannsrett opphevet i går fengslingen av den 29 år gamle eieren av SpyShop i Oslo. Retten fant at det forelå saksbehandlingsfeil, fordi politiet hadde holdt unna en rekke dokumenter for forsvareren, advokat Karen Forbrigd.

Etter det Dagbladet får opplyst, betyr kjennelsen at 29-åringen i morgen blir framstilt i forhørsretten på nytt, hvor politiet må legge fram et langt bredere bevismateriale.

Lagmannsretten fastholdt fredag fengsling på fire uker for 47-åringen som også er siktet i saken.

- Vi har begjært ytterligere dokumentinnsyn.

Det er åpenbart at det bare er et lite utvalg som er lagt fram for oss, og jeg oppfatter kjennelsen for 29-åringens del som et støtte for vår begjæring, sier hans forsvarer, Øystein Storrvik.