Forbannet på telesex-firma

Gunhild Ørstavik fikk regning fra en telesex-operatør hun aldri har ringt. Klager på telesex-regninger strømmer nå inn til Forbrukerrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne gangen sendte de regning til feil person. Jeg ble skikkelig forbannet, sier Gunhild Ørstavik på Nesodden utenfor Oslo.

- Jeg har spesifisert regning fra Telenor og kan dokumentere at dette er svindel. Det angitte telesexnummeret ble aldri slått fra familiens telefon, sier hun. Ørstavik har anmeldt telesexfirmaet Masona AS med partner Inter Factoring AS til politiet, og klaget både til Forbrukerrådet og Barneombudet.

- Er det slik at barn av foreldre som har sperret telefonen for teletorgtjeneste skal kunne slå helt ordinære telefonnumre og få telesex rett inn på øret? undrer hun.

Ny trend

I fjor ble mange bedrifter lurt til å betalte regninger for oppføringer i kataloger som aldri ble trykt. I år er det telesex som er den nye farsotten for dem som er ute etter lett-tjente penger. Aktiviteten eksploderte i sommer, ifølge ekspertene.

- Omsetningen kan komme opp i 100 millioner kroner, anslår direktør Tom Isaksen i Teletopia, en av dem som har fulgt utviklingen på dette området i det siste. Han anslår gjennomsnittsprisen på disse tjenestene til å ligge rundt 10- 12 kroner minuttet. Ifølge forbrukerbladet Tett På sender Inter Factoring alene ut 100000 fakturaer i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer