Forbannet Røkke beklager

- Unnskyld på vegne av alle menn, sier Røkke etter Sandmæls kvinneuttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kjente arkitekten, Finn Sandmæl, gikk i dag ut i VG og ga premenstruelle kvinner skylden for at Røkke ikke får bygge hus i Asker. Det fikk Røkke til å se rødt.

- Hva Finn Sandmæl generellt mener, bryr jeg meg ikke noe om, men når han angriper seriøse politikere på denne måten, blir jeg rett ut sagt forbannet, sier Kjell Inge Røkke gjennom sin pressetalsmann Rolf Nereng, til Dagbladet.no.

Røkke er for tiden på ferie, men tar seg tid til å svare på de mange henvendelsene om Sandmæls uttalelser.

- Vi er avhengige av politikere som engasjerer seg, og det er helt greit med friske debatter, men ikke på dette lavmålet. På vegne av alle menn har jeg faktisk lyst til å be om unnskyldning til de som er rammet av dette tåpelige utspillet. Slik sett er jeg ferdig med Sandmæls synspunkter, men jeg vil fortsatt kjempe for at Anne Grete, jeg og vår familie, kan få bosette oss på Konglungen, sier Røkke.

Finansmannen reagerer kraftig på leserbrevet hvor Sandmær blant annet skriver at kvinnene som har jobbet med Røkke-saken, ikke tar avgjørelser basert på fornuft.

- Med kvinnelige saksbehandlere skal du som mann få føle hva hormonell syklus gjør med individets karakter, skriver han, og legger til at kvinnenen pirres til å ta initiativ i byggesaken.

Det er han ikke begeistret for:

- Et initiativ som mannen i likestillingens tidsalder ønsker han opplevde på soverommet, skriver arkitekten.

Den kjente arkitekten har blant annet bygget hytten til Kjell Inge Røkke og Halvard Flatland.

OPPBRAKT: En ferierende Røkke ble mildt agt forbanna over Sandmæls uttalelser.
INGEN ANGER: Da NRK Dagsrevyen snakket med Sandmæl i dag formiddag angret arkitekten ingenting.