Nå starter fellesferien:

- Forbered deg på kø

Fellesferien har inntatt Norge, og mange starter norgesferien allerede i dag. Rundt lunsjtider fredag begynte køene å vokse ut av hovedstaden.

KØ: Da er fellesferien i gang! I den forbindelse forventer vi mye trafikk i dag, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. På kartet over kan du følge trafikken, grønn farge betyr at trafikken flyter bra, gult betyr redusert hastighet, rødt betyr at det er kø. I twitterfeeden nede til venstre vil du kunne følge med på de siste meldigene Vegtrafikksentralen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Allerede i tolvtiden fredag var det lange køer ut av Oslo.

- Hvis du reiser i dag må du belage deg på at du blir stående i kø, sier trafikkoperatør Christofa Key Nilsen i Vegtrafikksentralen øst til Dagbladet.

I år som i fjor skal mange på norgesferie, og flere velger å legge ferieplanene til fellesferien - som for mange starter i dag.

- Køen vil nok øke utover ettermiddagen. Det er normalt sett mer utfart og køer på fredager, og kanskje spesielt mye i dag, sier Nilsen.

Følg trafikken minutt for minutt her:

Det ventes køer på E18 sørover, og E6 nordover.

- Vi regner med en del kø ut av Oslo nordover, men det pleier å løse seg opp ved Gardermoen, på Jessheim. Men det kan kanskje være litt mer kø i dag på grunn av fellesferien, sier hun.

Mest kø på ettermiddagen

Den verste køen vil imidlertid oppstå på ettermiddagen, og til Svinesund startet køene allerede før 11.00 fredag.

- Det har vært kø til Svinesund fra før lunsjtider hver dag i det siste, sier Nilsen.

Det ventes også kø fra området Drammen og nedover mot Sørlandet, og Nilsen forteller at det den siste tiden har vært kø sørover alle helger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer