Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbered deg på trafikkaos

Drivstoffaktivist Knut Enger og hans tilhengere vil blokkere fem oljeterminaler mandag. I tillegg vurderer lastebileierne en dags kjørestopp for å hindre varetransporten etter at dagens møte med finansministeren ikke førte fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir full blokade av oljeterminaler i Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger fra tidlig mandag morgen, melder NTB.

I alt fem terminaler blir rammet av blokaden, hvorav to i Stavanger.

- Vi kommer til å bli stående til vi blir fjernet av politiet, sier aksjonsleder Knut Enger.

Gir dispensasjoner

Formålet med blokaden er å stoppe tilførselen av drivstoff til deler av Østlands- og Vestlandsområdet. Det vil bli gitt dispensasjoner for utrykningskjøretøyer og for utkjøring til sykehus, barnehager og aldersboliger.

- De fem stedene er de vi har organisert. Men jeg vet at mange planlegger enkeltaksjoner rundt omkring, hevder Enger overfor NTB.

Dermed bør du forberede deg på trafikkaos på vei til jobb mandag. I vinter blokkerte horder av Engers tilhengere innfartsårene til Oslo i protest mot bensinprisene.

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ville ikke love lettelser i drivstoffavgiften da han møtte representanter for Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og Transportbedriftenes Landsforening (TL) i formiddag.

- Vi kommer med våre forslag i statsbudsjettet, og derfor vil vi ikke kommentere hvor stor nedsettelsen i drivstoffavgiften eventuelt vil bli, sa Schjøtt-Pedersen til NTB etter møtet.

Norges lastebileierforbund vurderer aksjoner dersom kravet om en bensinpris to kroner billigere enn i dag ikke innfris. De vurderer én dags kjørestopp, og vil drøfte aksjonsform på et ekstraordinært styremøte i NLF i morgen. En eventuell kjørestopp vil ifølge NTB settes i verk onsdag eller torsdag i neste uke. NLF tar avstand fra de ulovlige aksjonene som er planlagt kommende mandag.

PROTESTERER: Lastebileier Knut Enger var ikke fornøyd med resultatet av vinterens blokade. Nå aksjonerer han igjen.