Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forberedelsene for 22. juli i full gang

Mer enn 1500 berørte skal ut på Utøya i morgen.

TO TIDSROM:  Etterlatte får besøke øya i to tidsrom. Første periode er mellom klokka 8 og klokka 12 og andre periode etter klokka 17. Statsminister Jens Stoltenberg legger ned krans i forbindelse med markeringen for de etterlatte, klokka 18.45. Foto: Uffe Frandsen
TO TIDSROM: Etterlatte får besøke øya i to tidsrom. Første periode er mellom klokka 8 og klokka 12 og andre periode etter klokka 17. Statsminister Jens Stoltenberg legger ned krans i forbindelse med markeringen for de etterlatte, klokka 18.45. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret har vært i arbeid med å forberede sin del av arrangementet i over en uke. Og lørdag hadde også Direktoratet for sikkerhet og samfunnsberedskap (DSB) generalprøve på avviklingen av de praktiske delene av minnemarkeringene.

Ifølge liaisonoffiser Stig Laursen i DSB/militæret skal rundt 1500 mennesker ut til øya i forbindelse med arrangementene søndag.

I den forbindelse har Forsvaret satt opp en farkost (bru/ferge 2000) som skal brukes i transporten av dem skal ut og tilbake fra øya. I løpet av en time klarer fergen å frakte over 500 personer fra Utvika til Utøya. I tillegg skal MS Thorbjørn brukes for å frakte folk fra landsiden til Utøya.

Etterlatte får besøke øya i to tidsrom. Første periode er mellom klokka 8 og klokka 12 og andre periode etter klokka 17. Statsminister Jens Stoltenberg legger ned krans i forbindelse med markeringen for de etterlatte, klokka 18.45.

Den nasjonale støttegruppen arrangerer morgenarrangementet, med praktisk bistand fra Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Kveldsarrangementet blir arrangert av to av de etterlatte, Jarl Robert Christensen og Vanessa Svebakk Bøen.

- Endelig får vi et verdig arragement. Det blir upolitisk, sier Christensen til Dagbladet.

I tillegg skal AUF ha et arrangement på Utøya fra klokka 12 til klokka 16.30. Også under dette arrangementet skal statsministeren tale, og dessuten blir det taler ved AUF-leder Eskil Pedersen og den danske statsministeren, Helle Thorning-Schmidt.

På Utøyadagen skal også den svenske sangeren Mikael Wiehe synge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media