Forbereder aksjoner mot al-Qaida i Pakistan

USA har de siste uken sendt flere soldater til Pakistan, og planlegger nå aksjoner mot al-Qaida også i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Pakistan skal de siste dagene har diskutert muligheten for at amerikanske soldater kan delta i aksjoner inne i Pakistan, uten at det skal ha kommet noe resultat av samtalene, melder CNN.

Nyhetskanalen melder at USA har forsterket sitt nærvær i Pakistan ved å sende flere soldater de siste ukene. Det er ikke kjent hvor mange amerikanske soldater som nå er i Pakistan.

En anonym kilde i det amerikanske forsvaret sier til CNN at amerikanske styrker hittil ikke har deltatt sammen med pakistanske soldater under aksjonene i Pakistan. Men han sier at de nå undersøker hvor langt de kan trekke samarbeidet med pakistanerne.

- Vi følger deres spor, sier CNNs kilde, og understreker at dette er en følsom sak for den pakistanske regjeringen.

Den amerikanske hærens syn skal være at de regner med støtte fra Pakistans regjering til å kunne delta aktivt i aksjoner i Pakistan, når tiden er inne for det og det er nødvendig.

CNN melder at USA ikke ønsker å avsløre hvor mange mann de har i Pakistan fordi de ikke ønsker at al-Qaida skal vite hvilken slagkraft deres styrker har i landet.

- Vi har flere mennesker der, men ikke i aktive operasjoner, sier kilden til CNN.

USAs forsvar har rådgivere, sammen med de pakistanske styrkene og skal også hjelpe det pakistanske forsvaret med kommunikasjon og koordinering under aksjoner. USA har også tilgang til pakistanske flybaser, som de også brukte under angrepene mot al-Qaida i Afghanistan.