Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbereder evakuering fra Elfenbenskysten

Nederlansk krigsskip på vei for å hjelpe europeere ut.

173 DREPT ETTER VALGET:  173 er drept og titalls er savnet og torturert etter valget i Elfenbenskysten, der den sittende presidenten nekter å gå av. Foto: SCANPIX/AP Photo/Sunday Alamba)
173 DREPT ETTER VALGET: 173 er drept og titalls er savnet og torturert etter valget i Elfenbenskysten, der den sittende presidenten nekter å gå av. Foto: SCANPIX/AP Photo/Sunday Alamba) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nederlandsk krigsskip er på vei til Elfenbenskysten for å gi logistisk støtte til franske marinefartøy og muligens bidra i evakueringen av europeere.

Det nederlandske forsvarsdepartementet sa fredag at franske myndigheter har bedt om hjelp fra Nederland i Elfenbenskysten.

Voldelige opprør har brutt ut i det vestafrikanske landet etter at begge presidentkandidatene erklærte seg som vinnere av valget i slutten av november.

Laurent Gbagbo ble innviet i presidentpalasset 4. desember, men fredag ble det klart at de vestafrikanske statenes sentralbank har stengt Gbagbos tilgang til de ivorianske midlene. Banken har i tillegg anerkjent opposisjonsleder Alassane Outtara som landets nye president. Også FN anerkjenner Outtara som vinner av valget, men Gbagbo nekter å gi ifra seg tittelen.

Flere vestafrikanske ledere samlet seg fredag for å holde krisesamtaler om situasjonen i Elfenbenskysten. (©NTB)

(NTB-Reuters-AFP)

TAPTE VALGET:  President Laurent Gbagbo. Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMA
TAPTE VALGET: President Laurent Gbagbo. Foto: SCANPIX/EPA/NIC BOTHMA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!