Forbereder rolleskifte

LILLEHAMMER (Dagbladet): Mens Mette-Marit Tjessem Høiby fortsetter å forberede seg på prinsesserollen, er kjæresten, kronprins Haakon, travelt opptatt med studiene på UD-skolen. - Studiene er veldig interessante og tar mye tid, sier kronprinsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haakon og Mette-Marit er skjermet fra nesten samtlige offisielle oppdrag denne våren og sommeren. Forklaringen er enkel, de skal forberede seg på det store bryllupet og tida etterpå. Det er ventet at paret blir langt mer synlig etter vielsen i august. Foreløpig konsentrerer begge seg om utdanning. Haakon er travelt opptatt hele uka med kurs på Lillehammer.

- Kurset er et ledd i utdanningen, og et interessant avbrekk. Veldig interessant, sa kronprinsen til Dagbladet om undervisningen, som omhandlet relasjonsbygging på tvers av landegrensene.

Travle dager

Kronprins Haakon har spansk og engelsk som språkfag. Etter planen skal han hoppe av studiene til våren. Inntil da blir det undervisning hver eneste morgen, fem dager i uka.

Under seminaret som avsluttes på fredag er kronprinsen med på den gruppa som diskuterer forholdet til USA spesielt. Her har han god erfaring, blant annet fra studietida på Berkeley.

- Programmet her oppe er tett, medgir kronprinsen, som under seminaret har lange undervisningsdager.

Samtidig som kronprinsen fullfører studiene ved UD, bruker Mette-Marit tida til å sette seg inn i hva framtida kommer til å kreve av henne. Et arbeid også kronprinsen er veldig delaktig i.

Trenger tid

- På grunn av det forestående bryllupet og hennes nye rolle i livet trenger hun å bruke mye tid på å bli kjent med Slottet og hvordan vi gjør ting her, sa kronprins Haakon til New York Times nylig.

PÅ SKOLEN: Kronprins Haakon deltar denne uka på et seminar om internasjonalt samarbeid på Lillehammer.Foto: ROBERT S. EIK