Forbereder seg på å bli arrestert

Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt (57) regner med å bli arrestert for psykisk medvirkning til Holmlia-drapet. Han har pakket bagen, og venter på politiet i Hokksund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Klassekampen at Vigrid-lederen etterforskes for psykisk medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen (15), fordi han opptrer som en ideologisk leder for nazistene som ble arrestert etter drapet. Nå venter han på å bli hentet av politiet hjemme i Hokksund, skriver Agderpostens nettutgave.

- Jeg rydder og forbereder meg på å bli arrestert. Når de kommer, er det bare for meg å ta med en bag. Alt er klart, sier 57-åringen til Agderposten Interaktiv.

Da Tvedt i går dro til Oddensenteret i Grimstad og spiste lunch, mottok politiet flere tips om nazi-lederens bevegelser. Men Tvedt er ikke etterlyst av politiet, og vil ikke bli pågrepet med mindre han gjør noe ulovlig.

Tvedt framholder overfor Agderposten at han ikke er farlig, og at han innser at han er blitt «en slags kjendis» etter å ha blitt avbildet i avisa i forbindelse med saker om nazist-miljøet i Norge.

NAZILEDER:</B> Tore Wilhelm Tvedt.