Forbereder seg på valgseier

Statsminister Fredrik Reinfeldt regner med å få fortsette etter valget i Sverige i dag.

KLAR: Fredrik Reinfeldt kjemper for å bli sittende som statsminister i Sverige. I natt røpet han en milliardplan mot arbeidsledighet i håp om å kapre de siste usikre velgerne. Foto: Scanpix
KLAR: Fredrik Reinfeldt kjemper for å bli sittende som statsminister i Sverige. I natt røpet han en milliardplan mot arbeidsledighet i håp om å kapre de siste usikre velgerne. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STOCKHOLM (Dagbladet): Valglokalene er nå åpnet, og svenske medier mener valget blir en «rysare». Socialdemokraternas leder Mona Sahlin kjemper for sitt politiske liv, og helt i sluttspurten har de rødgrønne begynt å ta innpå det store forspranget til Fredrik Reinfeldt og de borgerlige.

Begge de to statsministerkandidatene bruker formiddagen på å overbevise de mange velgerne som ennå ikke har bestemt seg.

Selv om de rødgrønne tar innpå, har Reinfeldt allerede bestemt seg for hva som skal bli den første beslutningen han fatter som statsminister etter valget. Da vil den borgerlige regjeringen vedta en tiltakspakke på 18 milliarder kroner for å bekjempe den skyhøye arbeidsledigheten blant ungdom, skriver Expressen.

- Vi har ikke tatt seieren på forskudd, men jeg er vel forberedt, konstaterer han overfor avisa.

Stemmer i ettermiddag Lekkasjen av den store tiltakspakka er trolig et siste forsøk fra Reinfeldt på å sikre seg fornyet tillit fra velgerne.

I ettermiddag skal han og kona Filippa, som også er politiker for Moderaterna, stemme hjemme i Täby, mens Mona Sahlin drar hjem til Nacka for å stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer