Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i USA:

Forbereder seg til kamp om Hillary Clinton vinner valget: - Jeg vil slåss og drepe

Medlemmer av en militsgruppe mener de skal redde Amerika fra ruiner.

KLARE TIL KAMP: Denne gruppen militser forbereder seg i en skog i Georgia. De frykter at dette er siste sjanse til å redde Amerika fra ruiner. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnede militser i Georgia, kjent under navnet «Three percent security Force», gjør seg klare til kamp. De tror at det det kan bli blodig etter valget 8. november.

- Vi trenger å være forberedt på det som skjer, sier Chris Hill, leder for «Three Percent Security Force», til nyhetsbyrået Reuters.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan gruppen forbereder seg til kamp.

Han forsikrer at de ikke vil skyte først, men at de ikke vil legge igjen våpnene hjemme.

Sinne

VALGET I USA: Dagbladet møtte et knippe Trump-tilhengere i Florida. Her forteller de om sine meninger om hvorvidt valget er fikset mot presidentkandidaten. Video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Trump har støttet slike militsmedlemmer som har et ønske om å deportere illegale innvandrere, og stoppe muslimer fra å komme inn i landet. Han vil fortstatt bygge en mur langs grensa til Mexico.

Trump har gjentatte ganger advart om at valget kan bli rigget, og har sagt at han ikke kan respektere resultatet dersom han ikke vinner.

TIDENES SKITNESTE VALGKAMP: Voldtekts- og korrupsjonsanklager, mensen, e-poster og en god del drittkasting er bare noe av det som gjør dette til den skitneste valgkampen i amerikansk historie. Foto: Per Ervland / NTB Scanpix / Shutterstock / Grafikk: Marie Røssland / Guro Lindahl Flåten Redigering: Marie Røssland Vis mer

Det kan sette sinnene i kok hos Trump-tilhengerne, om Clinton vinner valget.

- Dette er siste sjanse til å redde Amerika fra ruiner. Jeg er overrasket at jeg har overlevd etter å ha lidd meg gjennom åtte år med Obama, uten å bli fullstendig gal. Med Hillary kommer det til å bli mer det samme, sier Hill.

- Jeg vil drepe

Væpnede paramilitære grupper oppsto på begynnelsen av 90-tallet og har i de senere årene har væpnede grupper konfrontert føderale myndigheter i vest-USA. Det har dreid seg om konflikter i forbindelse med bruk av arealer.

Hill vil ikke se bort ifra at de vil gjennomføre en væpna marsj til Washington hvis Clinton vinner. Og de vil ikke nøle med å handle det oppstår protester i gatene.

- Jeg vil være der for å bistå mine landsmenn, og forhindre at de blir fratatt våpen. Jeg vil slåss og drepe, og er forberedt på å dø i prosessen, sier Hill.

Donald Trump har passert Hillary Clinton på to landsdekkende meningsmålinger, knappe to døgn før presidentvalget i USA, ifølge NTB.

Men Hillary Clinton har 66,2 prosent sjanse til å vinne valget, skal vi tro de siste målingene via Fivethirtyeight.com.

STOLER IKKE PÅ FOLKET: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!