Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbereder seg til toppmøte

USAs utenriksminister Mike Pompeo har ankommet Nord-Korea.

HISTORISK MØTE: Utenriksminister Mike Pompeo og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NTB scanpix
HISTORISK MØTE: Utenriksminister Mike Pompeo og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil i all hovedsak dreie seg om det kommende toppmøtet mellom Kim og USAs president Donald Trump, sier Pompeo.

Utenriksministerens fly landet i Pyongyang onsdag morgen lokal tid.

Bilder utsendt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA, viser Pompeo og Kim Jong-un ta hverandre i hånda før det historiske møtet mellom landene.

Dette er Pompeos andre kjente besøk til Nord-Korea. I påska ble han den første amerikaneren til å gjennomføre et offisielt møte med Kim.

Hjem med tre amerikanere

Da Trump annonserte Pompeos besøk til Nord-Korea, sa han at det ville være fantastisk om de tre amerikanerne som sitter fengslet i landet, blir løslatt.

På flyet til Pyongyang uttalte utenriksministeren imidlertid at en eventuell løslatelse ikke vil bli tema for møtet. Samtidig håper han at Nord-Korea «vil gjøre det rette», skriver Reuters.

Samtidig melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at Pompeo vil vende hjem med tre amerikanske statsborgere ekstra. For ifølge Yonhap kommer Nord-Korea til å løslate fangene.

Vil avtale detaljene

Trump har tidligere opplyst at tidspunkt og sted for møtet med Kim allerede er avtalt, men har så langt ikke gått ut med detaljene. Det er kjent at møtet vil finne sted i juni og at det vil skje i Kina. Det er ventet at detaljene vil komme på plass i løpet av Pompeos møte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!