Forbereder søksmål mot TV 2

Med hjelp fra toppjurister vil idrettspresident Kjell Kran forberede søksmål mot TV 2 etter «Rikets tilstand»-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresidenten er forbannet etter at programansvarlige Gerhard Helskog fremla feil påstander om doping i norsk idrett i onsdagens utgave av programmet.

- Vi skal sette oss ned og diskutere dette, og vi har ikke dårlig tid. Så får vi se om det blir et felles søksmål eller flere forskjellige. Deretter skal vi skaffe de beste juridiske kapasiteter på området, sier Kjell Kran til VG.

Han er ikke i tvil om at det er grunnlag for et søksmål mot TV 2.

- Jeg har studert presseklipp og undersøkt verden rundt. Hele verden har fått med seg at Norge er verre enn noen annen nasjon når det gjelder doping. Ingen hører dementiene fra TV 2, sier idrettspresidenten.

Vil kartlegge skadene

Ifølge VG skal skipresident Sverre Seeberg starte arbeidet med å kartlegge hvor stor skade «Rikets tilstand» har påført skisporten i Norge allerede mandag.

- Vi er åpenbart påført skade. Hvilket omfang skaden har, vil tiden vise. Men noe er allerede dokumentert av løperne selv. Nå vil vi sette oss ned for å kartlegge de internasjonale konsekvensene, sier Seeberg til avisen.

Imens foreslår blant andre toppidrettssjef Bjørge Stensbøl en internasjonal kampanje der TV 2 rykker inn helsides annonser i de store avisene i de landene hvor ski og skøyter er viktige idretter.

Kjell Kran er langt på vei enig med Stensbøl.

- Det er et minimum av hva TV 2 burde gjøre. De hadde ikke noe annet valg enn å beklage når de dummet seg ut på denne måten, men en beklagelse er ikke nok, sier Kran til Dagbladet.

Savner unnskyldninger

Verken «Rikets tilstand»-programleder Gerhard Helskog eller TV 2 hadde kommet med en unnskyldning overfor Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, landslagstrener i langrenn Bjørnar Håkensmoen eller Bjørge Stensbøl søndag.

- Det hadde vært på sin plass. Dette har skapt så mye styr for oss at vi hadde likt å få en unnskyldning. Enten skriftlig eller direkte, sa landslagssjef Bjørnar Håkensmoen til VG søndag.

Ifølge TV 2s konserndirektør Rune Indrøy hadde Gerhard Helskog forsøkt å få tak i både Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang i helgen.

- Gerhard har hatt mange folk i sving for å få tak i dem, men uten å lykkes, sa Indrøy.

En som har fått unnskyldning er langrennslegen fra Lillehammer-OL Kjell Eystein Røkke. Etter at han ble koblet til store mengder legemidler i «Rikets tilstand»-programmet, valgte Gerhard Helskog å møte opp personlig med blomster til Røkke.

- Jeg er glad for unnskyldningen, sa han til VG.