Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbereder soning i Norge for French og Moland

Justisdepartementet har i hemmelighet begynt arbeidet med å de to overført til Norge ved en eventuell rettskraftig dom.

HEMMELIGE PLANER: Justisdepartementet skal siden september forberedt seg på forhandlinger med Den demokratiske republikken Kongo om soningsoverføring for de to nordmennene som er tiltalt for blant annet drap, ran og spionasje.
Her gestikulerer Tjostolv Moland under gårsdagens runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela.
Foto: Tore Meek / Scanpix
HEMMELIGE PLANER: Justisdepartementet skal siden september forberedt seg på forhandlinger med Den demokratiske republikken Kongo om soningsoverføring for de to nordmennene som er tiltalt for blant annet drap, ran og spionasje. Her gestikulerer Tjostolv Moland under gårsdagens runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Justisdepartementet har ifølge VG siden september forberedt seg på forhandlinger med Den demokratiske republikken Kongo om soningsoverføring for de to nordmennene som er tiltalt for blant annet drap, ran og spionasje.


En overføring kan ende med 21 års fengsel i Norge uten muligheter for prøveløslatelse, får avisen opplyst.

Det vil være brudd med den vanlige praksisen i Norge om at man får prøveløslatelse etter å ha sonet to tredeler av straffen.


- På generelt grunnlag kan jeg si at man kan bli nødt til å vurdere norske regler for gjennomføring av soning, opp mot behovet for å få de norske borgerne hjem til Norge, sier underdirektør Elisabeth Barsett i kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet til avisen.


Avisen skriver også at departementet har utarbeidet et hemmeligstemplet notat med overskriften «Straffedømte nordmenn i Kongo - mulig overføring til soning».

Norge har ingen utleveringsavtale med Kongo.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media