Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forberedt på krig

India har satt sine rakettvåpen i beredskap og hevder landet økonomisk er forberedt på krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indias forsvarsminister George Fernandes opplyste til landets presse onsdag at landets rakettvåpen er satt i beredskap.

På spørsmål om raketter er fraktet til grensen mot Pakistan, svarte Fernandes at de er satt i «posisjon». Han ville ikke gi ytterligere detaljer.

Ifølge meldinger i lokale medier dreier det seg om raketter av typen Prithvi, som har en rekkevidde på 150 kilometer og kan ha atomvåpenstridshoder. Samtidig hevdet finansminister Yashwant Sinha at landets økonomi er sterk nok til å tåle konsekvensene av en krig med erkefienden Pakistan.

- Vi har for tiden gunstige reserver av utenlandsk valuta, bra med kornreserver, lav inflasjon. Dette gir oss styrke til å ta konsekvensene av en eventuell konflikt. Vi står langt bedre rustet enn Pakistan, påstår Sinha.

India anklager geriljagrupper i Pakistan for å stå bak angrepet mot nasjonalforsamlingen i New Delhi 13. desember og krever at Pakistan skal slå ned på gruppene. Konflikten mellom de to landene er dermed igjen blitt faretruende tilspisset.

Den indiske regjeringens sikkerhetskomité vil møtes senere onsdag for å diskutere nye tiltak mot Pakistan. Tiltakene som kan bli vedtatt er blant annet nedtrapping av den pakistanske ambassaden i New Delhi, og forbud mot at pakistanske fly foretar overflyginger.

De to nabolandene, som begge har atomvåpen, var på kanten av en krig i 1999, som følge av oppblussing av kashmirkonflikten.

(NTB)

KLAR FOR KRIG: Forrige måned møtte forsvarsminister George Fernandes sin amerikanske kollega Donald Rumsfeld. Nå advarer han Pakistan om at India er bedre forberedt på en krig.Arkivfoto: SCANPIX/AP
KLAR FOR KRIG: Forrige måned møtte forsvarsminister George Fernandes sin amerikanske kollega Donald Rumsfeld. Nå advarer han Pakistan om at India er bedre forberedt på en krig.Arkivfoto: SCANPIX/AP Vis mer
KLAR FOR KRIG: Forrige måned møtte forsvarsminister George Fernandes sin amerikanske kollega Donald Rumsfeld. Nå advarer han Pakistan om at India er bedre forberedt på en krig.Arkivfoto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart