Forberedt på masseutmeldelser av statskirken

Trond Giske tror 100 000 nordmenn kan stå feilaktig oppført som medlemmer av statskirken.

FEIER FOR KIRKEDØRA: Kulturminister Trond Giske sier det er nødvendig å få en bedre oversikt over hvem som skal stå i Den norske kirkes registre. Foto: Bjørn Langsem
FEIER FOR KIRKEDØRA: Kulturminister Trond Giske sier det er nødvendig å få en bedre oversikt over hvem som skal stå i Den norske kirkes registre. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før det forestående kirkevalget, er det for første gang sendt ut stemmesedler til alle de mer enn tre millioner nordmennene som er registrert i statskirka. Det har gitt en overraskelse til mange som har meldt seg ut, eller som mener de aldri burde vært i registeret.

Nå sier kulturministeren at de antar at svært mange kan være feilaktig oppført.

Massiv opprydding— Vi er forberedt på at det kan komme opp mot 100 000 strykninger. Dette er den største og mest massive oppryddinga som er gjort, sier Trond Giske til Dagbladet.

Også for to år siden, ble det ryddet opp, etter at flere tusen nordmenn som var innmeldt i andre trossamfunn, også var oppført i kirkas register.

Giske har forståelse for at folk har reagert på å få stemmeseddel i posten når de aldri har vært verken døpt eller hatt med kirka å gjøre.

Men han mener prosessen med å sende brev til alle, er nyttig og nødvendig.

Da kirkas felles medlemsregister ble etablert i 1998, la departementet folkeregisteret til grunn. Ikke-medlemmer skulle lukes utetter hvert. I år ble det satt av penger til en stor ryddesjau.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer