Forberedt på mediekjør

Kronprins Haakon forberedte tidlig kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby (26) på at det ville bli enormt fokus på hennes status som alenemor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har tidligere vært bekymret for det store presset omgangskretsen hans utsettes for.

Dagbladet har fått bekreftet fra folk i parets omgangskrets at kronprinsen og sørlandsjenta tidlig snakket om oppmerksomheten Mette-Marits sivilstand ville få når forholdet ble kjent. Kronprinsen skal ha advart henne og forberedt kjæresten på den store offentlige interessen rundt forholdet.

Irritasjon

- Kronprisen advarte henne mot mediekjøret, og spesielt den oppmerksomheten det ville få at hun er alenemor, sier en kilde som står Mette-Marit nær til Dagbladet.

Begge forutså at hennes status som alenemor ville vekke enorm interesse i media. Og de fikk rett. Presse i inn- og utland har gjentatte ganger kommentert det oppsiktsvekkende ved av Norges framtidige konge faktisk kan få en stesønn.

Selv om paret selv var forberedt på fokuseringen, uttrykker flere i omgangskretsen rundt Mette-Marit irritasjon over at venninnen konsekvent omtales som alenemoren Mette-Marit.

Fantastisk menneske

- Hun er så mye mer enn alenemor. Ja, hun er en flott mor for Marius. Samtidig er Mette-Marit et fantastisk menneske i seg selv, sier en venn av henne til Dagbladet.

Forholdet mellom kronprinsen og Mette-Marit beskrives som svært seriøst av vennene. Paret møtte hverandre i Kristiansand for tre år siden, men det var først under Quart-Festivalen i sommer det ble fart i forholdet.

- De er modige, sier en person i omgangskretsen til Dagbladet, og sikter til at paret viste seg offentlig i skibakken på Geilo sammen med Mette-Marits sønn Marius (3) etter at det var offentlig kjent at landets drømmeprins hadde fått ny kjæreste. Paret kunne valgt å holde seg bak en stengt hyttedør, men boltret seg heller i det offentlige rom. De første bildene av de tre sammen ble tatt på Geilo den andre helga i januar av ukebladet Se og Hør.

Vil beskytte

Fædrelandsvennen var den første avisa som omtalte forholdet mellom kronprinsen og Tjessem Høiby 29. desember i fjor. Da hadde ryktene om en romanse gått siden før jul. Hun er opptatt av å beskytte sin sønn, og uttrykte sin bekymring overfor en reporter i landets kjendisukeblad.

- Det er viktig for meg å beskytte Marius. Han er helt uskyldig i denne sammenheng. Jeg har ikke noe lyst til at han skal havne i medienes søkelys, sa den unge moren til Se og Hør to uker før jul.

Ikke lav profil

Lille nyttårsaften ble hun som kan bli Norges neste dronning presentert på førstesidene til Dagbladet og VG. I stedet for å velge en lav profil denne dagen, reiste kronprinsen til kjæresten sin i hennes leilighet på Frogner i Oslo. Også da sto Se og Hør på vakt og fikk foreviget Haakon på vei ut av leiligheten.

Venner beskriver Mette-Marit som en jordnær, trivelig og intelligent jente.

Hun studerer grunnfag sosialantropologi på Blindern og har bodd i Oslo siden i høst. Før dette bodde hun i Grimstad hvor hun studerte til ingeniør ved Høgskolen i Agder. Hun har også studert ett år i Australia.

Sønnen Marius går i barnehage noen minutters gange fra leiligheten. Faren til Marius bor i Oslo, og har sønnen hos seg cirka hver 14. dag. Tjessem Høiby var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

- Hun er borte i helga. Dessuten tror jeg ikke hun vil snakke med dere, sa venninnen hun bor sammen med høflig da Dagbladet tok kontakt.

KJÆRESTEN: Venner av Mette-Marit Tjessem Høiby sier de synes det er synd at hun har fått en merkelapp som alenemor.