Forberedt på reaksjoner når han slipper ut

Politimannen som er siktet for drapet på Linn Madelen Bråthen forstår at løslatelsen kan bli vanskelig.

TILBAKE PÅ BRUA: Den drapssiktede politimannen var i kveld tilbake på Brevikbrua, hvor han var sammen med Linn Madelen Bråthen natt til 3. august. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
TILBAKE PÅ BRUA: Den drapssiktede politimannen var i kveld tilbake på Brevikbrua, hvor han var sammen med Linn Madelen Bråthen natt til 3. august. Foto: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld tok politiet med seg den drapssiktede politimannen tilbake på Breviksbrua for første gang etter Linn Madelen Bråthens (33) død, for å forsøke å rekonstruere hva som skjedde på Breviksbrua natt til 3. august. I dag slipper han ut fra varetekt.

- Han er selvsagt veldig glad for å slippe ut fra fengslet i dag. Han ville blitt veldig skuffet hvis han måttet sitte lengre i fengsel, sier mannens advokat Arne Lie til Dagbladet.

Flere personer Dagbladet har vært i kontakt med har uttrykt bekymring over at politimannen slipper ut av fengsel og nå kan flytte hjem.
Bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra har uttalt at løslatelsen kom som et sjokk på familien og venner. Hun på peker at Stathelle utenfor Brevik er et lite samfunn, som er svært skjørt etter dødsfallet.

- Han er klar over dette, og vil respektere at det finnes personene som synes det vil være vanskelig å møte han. Han vil ikke selv aktivt oppsøke noen som kan bli støtet av det, sier advokat Arne Lie.

- Tror han selv dette kan bli vanskelig?

- Han vil synes det er vanskelig å treffe disse personene hvis andre synes det er vanskelig. For han selv kunne det være oppklarende å prate med noen av de pårørende, men han vil selvsagt respektere hvis de føler det på en annen måte, sier advokat Arne Lie.

Under rekonstruksjonen i går var den drapssiktede politimannen sterkt preget av å være tilbake på Breviksbrua. Ved hjelp av en tøydukke som var festet til rekkverket og en kvinnelig markør, viste han politiet hvordan han og venninnen Linn Madelen beveget seg før hun falt fra broen og døde. Midt i seansen der måtte de ta en pause. Siktede tok hånda til hodet, og trakk seg tilbake. Litt seinere fortsatte de.

- Det var en grundig planlagt rekonstruksjon, og jeg føler at min klients forklaring er styrket. Han har vært konsekvent etter at han endret forklaring. Han var sterkt beveget og preget av å være på brua, sa advokat Arne Lie til Dagbladet like etter at rekonstruksjonen var over.

Politimannen som ble varetektsfengslet i fire uker 16. august slipper ut av fengslet i løpet av dagen.

REKONSTRUKSJON: I går var den drapssiktede politimannen til stede på en rekonstruksjon på Brevikbrua hvor Linn Madelen Bråthen sist ble sett i live. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIET.
REKONSTRUKSJON: I går var den drapssiktede politimannen til stede på en rekonstruksjon på Brevikbrua hvor Linn Madelen Bråthen sist ble sett i live. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIET. Vis mer