Forberedt på vaksineterror i Norge

Setter inn Forsvaret for å beskytte fugleinfluensa-vaksiner mot terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Norske myndigheter frykter for terror og tyveri mot vaksinelagre dersom en pandemi skulle bryte ut.

- Vi forbereder oss på å skulle kunne takle den aller verste situasjonen. Her kan du tenke deg alt fra terrorhandlinger til tyveri, sier direktør Geir Stene-Larsen ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.no.

«Under en pandemi kan man anta at deler av befolkningen vil være svært opptatt av å få vaksine til seg og sine nærmeste, og vil kunne gå til ekstreme handlinger for å få tilgang til vaksine,» skriver myndighetene i Nasjonal beredskapsplan for pandemisk influensa som ble lagt går. Pandemiplanen (PDF).

Setter inn vaktstyrker

Ifølge pandemiplanen vil det være behov for sterk sikkerhet rundt produksjon og levering av vaksiner ved en pandemi. Myndighetene varsler derfor at de vil kunne sette inn politimannskaper og styrker fra Forsvaret for å forsvare vaksiner i Norge.

«Dette gjelder både ved lagring sentralt, under transport og ved lagring og under vaksineringen ute i kommunene. Dette må først og fremst ivaretas av politiet og Forsvaret,» heter det i planen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer