Forberedte evakuering av kuvøsebarn

Personellet på St. Olavs hospital i Trondheim gjorde natt til i dag klart til evakuering av kuvøsebarn etter strømbrudd og svikt i nødstrømmen på barneklinikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I halvannen time lå barneklinikken i stummende mørke på grunn av strømbruddet. Resten av sykehuset fikk strøm fra reservesystemet, men på barneklinikken sviktet også nødstrømmen, melder TV 2.

Barna måtte stelles og behandles i lyset av en lommelykt.

- Det var jo for så vidt en dramatisk situasjon, men heldigvis, på grunn av det pasientbelegget vi hadde denne natten, så var det ikke så galt som det kunne ha vært. Vi hadde for eksempel ingen barn i respirator, sier overlege Dag Bratlid til kanalen.

Det var en effektbryter som skal sikre strøm fra sykehusets nødaggregat som sviktet. Dermed ble alt livsviktig medisinsk-teknisk utstyr på barneklinikken satt ut av spill. Svake kuvøsebarn kan dessuten ikke være uten tilførsel av varme i særlig lang tid.

- Vi forberedte evakuering og hadde hele tiden beredskap. Vi økte beredskapen hele tiden for å kunne evakuere, men ønsket å beholde pasientene her så lenge det var forsvarlig, sier sykepleier Svein Harald Saasen.

(NTB)