INGEN OVER, INGEN VED SIDEN: - Til tross for at hun styrer en voksende økonomi og fallende arbeidsledighet, må hun slåss mot svekket velgerbase og krise i eurosonen, der Tyskland ofte er i den utakknemlige posisjonen som kausjonist for sine svakere naboland, heter det i argumentasjonen fra Forbes. Foto: Reuters
INGEN OVER, INGEN VED SIDEN: - Til tross for at hun styrer en voksende økonomi og fallende arbeidsledighet, må hun slåss mot svekket velgerbase og krise i eurosonen, der Tyskland ofte er i den utakknemlige posisjonen som kausjonist for sine svakere naboland, heter det i argumentasjonen fra Forbes. Foto: ReutersVis mer

Forbes: Merkel er verdens mektigste kvinne

Kaller henne «EUs ubestridte leder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tysklands statsminister Merkel leder den eneste virkelige globale økonomien i Europa og er EUs ubestridte leder, skriver Forbes-redaksjonen.

- Til tross for at hun styrer en voksende økonomi og fallende arbeidsledighet, må hun slåss mot svekket velgerbase og krise i eurosonen, der Tyskland ofte er i den utakknemlige posisjonen som kausjonist for sine svakere naboland, fortsetter Forbes.

Merkel har toppet listen fem av seks ganger siden hun kom til makten i Tyskland i 2005, men måtte i fjor se seg slått av både USAs førstedame Michelle Obama, Kraft Foods direktør Irene Rosenfeld og talkshowmogul Oprah Winfrey.

I år er hun tilbake på toppen, et hestehode foran USAs utenriksminister Hillary Clinton og Dilma Rousseff, som er Brasils første kvinnelige president.

(NTB)