Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forbikjøring var årsak til dødsulykke i Jølster

Det skriver politiet i en pressemelding.

FORBIKJØRING:Tre personer mistet livet og to ble skadd i møteulykken i Våtedalen i Sogn og Fjordane. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda Tidend.
FORBIKJØRING:Tre personer mistet livet og to ble skadd i møteulykken i Våtedalen i Sogn og Fjordane. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda Tidend. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt føreren av bilen som kjørte sørover, samt flere vitner til ulykken. I tillegg har Statens vegvesen foretatt åstedsundersøkelser.

- Vi kan så langt konkludere med at kjøretøyet som kjørte nordover, foretok en forbikjøring like før ulykken skjedde. Denne bilen kom seg ikke inn igjen i høyre kjørefelt og kolliderte med et kjøretøy som kjørte sørover på E39, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt i en pressemelding mandag.

«Vitneavhør og åstedsgranskinga tilsier at kollisjonen har skjedd i venstre kjørefelt sett nordover.», står det videre i pressemeldinga.

Det var Solveig Oddny Raad (75) og Anders Jakob Raad (73) fra Gloppen, samt Arvid Flølo (43) fra Jølster som mistet livet i ulykken, som skjedde i Våtedalen andre juledag. En gutt på 9 år og en mann på 49 år ble skadd.

Preger kommunen - Dette er et sjokk for oss. Dette er en tragisk og opprivende sak som har satt et støkk i oss, sier ordføreren i Jølster kommune, Oddmund Klakegg, til Dagbladet fredag.

De pårørende ble varslet torsdag kveld. Klakegg kjente ikke Flølo veldig godt, men de hadde møtt hverandre ved flere anledninger.

- Dette preger lokalsamfunnet. Det er et lite samfunn med 3000 innbyggere, hvor mange kjenner de avdøde. Arvid Flølo var en veldig hyggelig, utadvendt og godt likt fembarnsfar. Det var i alt tre stykker som omkom, og de har slekt, venner og bekjente i hele denne kommunen og i nabokommunene. Dette er bare trist, sier ordføreren til Dagbladet

(NTB)