FORBIKJØRING:Tre personer mistet livet og to ble skadd i møteulykken i Våtedalen i Sogn og Fjordane. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda Tidend.
FORBIKJØRING:Tre personer mistet livet og to ble skadd i møteulykken i Våtedalen i Sogn og Fjordane. Foto: Jan Nik. Hansen / Firda Tidend.Vis mer

Forbikjøring var årsak til dødsulykke i Jølster

Det skriver politiet i en pressemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt føreren av bilen som kjørte sørover, samt flere vitner til ulykken. I tillegg har Statens vegvesen foretatt åstedsundersøkelser.

- Vi kan så langt konkludere med at kjøretøyet som kjørte nordover, foretok en forbikjøring like før ulykken skjedde. Denne bilen kom seg ikke inn igjen i høyre kjørefelt og kolliderte med et kjøretøy som kjørte sørover på E39, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt i en pressemelding mandag.

«Vitneavhør og åstedsgranskinga tilsier at kollisjonen har skjedd i venstre kjørefelt sett nordover.», står det videre i pressemeldinga.

Det var Solveig Oddny Raad (75) og Anders Jakob Raad (73) fra Gloppen, samt Arvid Flølo (43) fra Jølster som mistet livet i ulykken, som skjedde i Våtedalen andre juledag. En gutt på 9 år og en mann på 49 år ble skadd.

Preger kommunen - Dette er et sjokk for oss. Dette er en tragisk og opprivende sak som har satt et støkk i oss, sier ordføreren i Jølster kommune, Oddmund Klakegg, til Dagbladet fredag.

De pårørende ble varslet torsdag kveld. Klakegg kjente ikke Flølo veldig godt, men de hadde møtt hverandre ved flere anledninger.

- Dette preger lokalsamfunnet. Det er et lite samfunn med 3000 innbyggere, hvor mange kjenner de avdøde. Arvid Flølo var en veldig hyggelig, utadvendt og godt likt fembarnsfar. Det var i alt tre stykker som omkom, og de har slekt, venner og bekjente i hele denne kommunen og i nabokommunene. Dette er bare trist, sier ordføreren til Dagbladet

(NTB)