Forbipasserende lo da hjemløse Alan (26) satte seg ved pianoet

Så begynte han å spille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han var gjennomvåt og inntullet i en skitten sovepose, forteller Max Brown som filmet hjemløse Alan Donaldson (26) på togstasjonen i Newcastle i England. 

Da Donaldson gikk bort til det offentlige pianoet i hjørnet av stasjonen begynte folk å le hånlig, skriver Brown under videoen som har gått viral siden han delte den 6. mai

Fikk tårer i øynene Men så snart han begynte å spille «Für Elise» av Beethoven, stilnet det helt og de samme menneskene som hadde ledd, sto nå igjen med tårer i øynene, ifølge Brown. 

Donaldson fulgte imponerende opp med flere Beethoven-klassikere, deriblant «Måneskinnssonaten». 

Ifølge Daily Mail skal den hjemløse mannen ha lært seg å spille som 14-åring. 

- Da jeg oppdaget at det sto et piano på togstasjonen satte jeg meg ned ved det, og plutselig kom alt jeg hadde lært tilbake, fortalte han ifølge den britiske avisen. 

Ble nektet å spille av politibetjent Det var likevel ikke uten motstand at Donaldson fikk utfolde sitt talent.

En politikonstabel kom, ifølge Brown, bort til ham å ba ham om å komme seg ut av stasjonen, før han omsider lot ham få spille. Angivelig på grunn av den positive responsen fra folket på stasjonen. 

Donaldson har levd på gaten i over 18 måneder og er vant til å bli fortalt at han må flytte seg fra offentlige steder.

- Jeg får aldri hvile, men når jeg sitter ved pianoet pleier jeg vanligvis å få sitte i fred, der kan jeg endelig slappe av. 

Plukket opp av skolekamerat Etter at Brown delte videoen ble den plukket opp av en av hans gamle skolekamerater, Leo John Robertson (26).  

Han ble så beveget av det han så at han startet en innsamlingskampanje for sin gamle venn på «Gofundme».

- Alan var den siste personen jeg hadde forventet å se i denne sørgelige situasjonen, han var en god gutt som ikke skapte problemer for noen, fortalte Robertson til Daily Mail. 

- Jeg ble veldig opprørt da jeg så vidoeen av ham, jeg måtte gjøre noe for å hjelpe til. 

Håper på pianist-karriere Det er ukjent hva som har ført til at Donaldson nå er hjemløs.

Publikum har engasjert seg i Robertsons kampanje på sosiale medier og flere håper nå at innsamlingsaksjonen kan føre til at han på sikt kan få seg en karriere i musikkbransjen. 

- Jeg har veldig lyst til å lære mer, nå spiller jeg de samme låtene om og om igjen. Å få en karriere som pianist ville vært fantastisk, jeg er veldig takknemlig for all hjelp, sa Donaldson til den britiske avisen.