Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forblåst start på helgen

Trær blåste ned, båter slet seg og strømmen forsvant i dag. I morgen fortsetter vinden.

BLÅSTE AV: Taket på Killingrud ungdomsskole i Solbergelva blåste av i den sterke vinden  på Østlandet fredag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BLÅSTE AV: Taket på Killingrud ungdomsskole i Solbergelva blåste av i den sterke vinden på Østlandet fredag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været i hele Norge her.

Mest dramatisk var det kanskje i Drammensområdet. Der mistet Killingrud ungdomsskole deler av taket i den kraftige vinden, melder NRK.

I tillegg kan politiet i Søndre Buskerud opplyse at de har fått et tosifret antall henvendelser om trær, skilt og andre ting som blåste over ende. Flere biler ble truffet, og i Øvre Eiker ble en strømledning kappet av tre som falt over veien. Likevel er det ikke meldt om personskader.

I Sunndal på Nordmøre var det brannstasjonens tak som fikk unngjelde. Plater og bjelker ble revet vekk i vindkastene, skriver Tidens Krav.

Strømbrudd I Oslo og Akershus har rundt 7.000 husstander mistet strømmen på grunn av den sterke vinden. Like før klokken 15.30 var 2.175 av Hafslunds strømkunder i fylkene uten strøm.

- Det har vært mange strømutfall i Asker, Bærum, Oslo og på Romerike. Det er snakk om trær som faller over linjer. Vi reparerer fortløpende, så det er snakk om kortvarige avbrudd. Rundt 7.000 kunder har vært berørt, sier informasjonssjef Morten Schou i Hafslund til NRK.

Togtrøbbel Også togtrafikken er rammet av de kraftige vindkastene. Blant annet er Finsetunnelen stengt, og det er vanskelig for NSB å arrangere alternativ transport, skriver VG Nett.

Tog fra Oslo til Bergen, og motsatt, må snu på grunn av vind og snø.

- Togene kjører fra Bergen til Voss på den ene siden, og fra Oslo til Ustaoset den andre veien. Men Hardangervidda er også stengt, og det er kolonnekjøring på andre veier, sier pressevakt i NSB Bjørn Stuedal.

Lenger sør var det sjøfarende som fikk merke været. Kraftig vind fra nordvest førte til at en seilbåt slet seg fra fortøyningene, skriver Fædrelandsvennen. I tillegg måtte SuperSpeed-ferja til Danmark gjøre vendereis og søke tilbake til Kristiansand. Også søsterskipet som går fra Larvik måtte gi opp forsøket på å krysset Skagerrak, skriver NRK.

Kraftig vind i sør Minst ett tre blåste over ende på Sørlandet, og fra Telemark melder politiet om flere trær som måtte gi tapt. I tillegg havnet en trampoline på avveie i blåsten.

På det verste har vinden vært oppe i storm styrke utenfor Sørlandet, og statsmeteorolog Inger-Lise Aasen sier at i hvert fall sørlendingene må belage seg på fortsatt kraftig vind fredag ettermiddag.

- Fredag kveld vil vinden minke noe, men fortsatt vil det blåse kuling. Lørdag minker vinden øst for Lindesnes, mens lenger vest vil det fortsatt blåse liten kuling. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media