Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forblir innlagt hvis han vil

Thorbjørn Jaglands natt på Rikshospitalet forløp uten dramatikk, og i 09.30-tida vurderer legene om Ap-lederen er frisk nok til å utskrives. Sykehuset tilbyr ham å bli liggende dersom han ønsker mer fred og ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke blitt informert om noen utvikling i Jaglands tilstand i løpet av natta, sier informasjonssjef Trine Lind ved Rikshospitalet.

Hun hadde gitt klar beskjed om å bli holdt løpende oppdatert dersom noe uventet skulle skje med landets mest mediedekte pasient for tiden.

- Det betyr at natta antakelig har gått helt normalt. Legevisitten blir foretatt i 09-tida, og tidligst en halvtime seinere vet vi hva som skjer videre, sier Lind til Dagbladet.no.

Tilbyr fred og ro

Resultatet av prøver og undersøkelser samt samtaler med Jagland, avgjør om legene tilbyr Ap-lederen å forlate sykehuset. Jagland har vært under et enormt press den siste tida og sov store deler av gårsdagen etter innleggelsen. Dersom han ønsker mer fred og ro, stiller sykehuset sine senger til disposisjon.

- Det avgjør han selv. Vi får se hvordan han føler seg i dag, sier Lind.

Besøk av familien

Det var i 09.30-tida i går at Thorbjørn Jagland ble etterlyst da han ikke kom til et avtalt møte. Sekretæren hans fant ham sammensunket i en stol på kontoret. Etter et besøk av Stortingets bedriftslege, ble han båret ut til en ventende ambulanse i 10.30-tida.

Lege Svein Simonsen ved Rikshospitalet opplyste i går kveld at det sto bra til med Ap-lederen, men at de ikke hadde funnet årsaken til sammenbruddet. Han frarådet også besøk av andre enn den nærmeste familien. Jaglands kone Hanne Grotjord og hans to sønner ønsket ikke å prate med pressen da de var på sykebesøk i går.

Dagbladet.no følger tilstanden til Thorbjørn Jagland utover dagen.

<B>KOLLAPSET:</B> Thorbjørn Jagland har vært hardt presset den siste tida. Bildet er tatt i forbindelse med lanseringen av Jaglands nye bok «Vår sårbare verden» i forrige uke.
Hele Norges coronakart