Forbløffende funn:
- Minst 800 år gammel

I Peru ble det nylig funnet en mumie, anslått å være minst 800 år gammel. Arkeologer forteller at mumien ble funnet med kroppen bundet.

PERU: Arkeologer har funnet en mumie som er estimert å være minst 800 år gammel. Foto: Ernesto Benavides / AFP
PERU: Arkeologer har funnet en mumie som er estimert å være minst 800 år gammel. Foto: Ernesto Benavides / AFP Vis mer
Publisert

Et team arkeologer har funnet en mumie estimert å være minst 800 år gammel ved Perus sentrale kyst. Mumiens kjønn er per nå ikke kjent.

Arkeolog Pieter Van Dalen Luna forteller til The Guardian at mumien ble oppdaget i en underjordisk grav i utkanten av byen Lima. Det antas at de mumifiserte levningene er av en person som bodde i den høye Andesregionen i Peru.

- Hovedkarakteristikken til mumien er at hele kroppen var bundet opp med tau og med hendene dekket til ansiktet, som er en del av det lokale begravelsesmønsteret, forteller Van Dalen Luna.

Arkeologen mener mumien ble gravd ned for omtrent 800 til 1200 år siden, men legger til at radiokarbondatering vil gi en mer presis kronologi.

Video av funnet viser mumien sittende i fosterstilling bundet av flere tau.

I tillegg til mumien, ble det også funnet keramikk, steinverktøy og rester av grønnsaker inne i graven.

GRAVID: Polske forskere oppdaget at det de i nesten 200 år har trodd var en mumifisert mannlig prest viste seg å være en gravid kvinne. Video: Det polske vitenskapsakademi / Dagbladet TV / NTB. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer

Peru er hjemsted for hundrevis av arkeologiske funn. I 2006 ble en mumie oppdaget på det arkeologiske stedet ved El Brujo. Det ble anslått at kvinnen, som fikk kallenavnet Lady of Cao, døde for rundt 1500 år siden og at hun var en Moche-hersker.

Før Lady of Cao ble oppdaget var det antatt at bare menn hadde hatt høytstående stillinger i Moche kulturen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer