New Zealand:

Forbløffer forskerne - alle er borte

Eksperter frykter den utryddelsestruede fuglearten, Fjærelo, er forsvunnet.

FORSVUNNET: Eksperter frykter utryddningsturet fugleart er forsvunnet fra Mana-øya utenfor Nordøya, New Zealand. Foto: Shutterstock.
FORSVUNNET: Eksperter frykter utryddningsturet fugleart er forsvunnet fra Mana-øya utenfor Nordøya, New Zealand. Foto: Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den utryddingstruede fuglearten Fjærelo, har forsvunnet fra en øy i New Zealand etter et nytt forsøk på å redde bestanden.

Et team av redningsspesialister har blitt hentet inn for å redde de siste medlemmene av flokken, som har forsvunnet fra øya de ble flyttet til under corona-nedstengningen.

Det var The Guardian som først omtalte hendelsen.

Det er bare 250 ville Fjærelo-fugler igjen på New Zealand. Arten kalles også tuturuatu på Maori og er en liten vadefugl i lofamilien. Naturvernere har gjentatte ganger forsøkt å gjeninnføre arten på hovedøyene etter de nesten ble utslettet av katter før 1880.

Mislykket forsøk på 2000-tallet

Fuglearten er kjent for sitt mot og vennlighet, egenskaper som sammen med bakke-reir, gjør dem svært sårbare for rovdyr.

På 2000-tallet fikk naturvernere erfare dette da en ny koloni av fuglearten ble innført på Mana-øya utenfor Nordøyas Kapiti-kyst. Kun etter et par år ble den vellykkede kolonien revet i stykker da en rotte utslettet halve kolonien. Den andre halvparten døde kort tid seinere på grunn av "komplikasjoner".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer