Forbønn i Sørum

Torsdag blir det forbønnsgudstjeneste i Sørumsand. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe, der folk får anledning til å snakke sammen og lufte sine følelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kan se ut til å være en enda større tragedie enn det vi trodde i starten. Vi synes derfor det var nødvendig å gjøre noe, sier Bjørg Holmen til NTB. Holmen er psykiatrisk sykepleier og leder av den psykiatriske krisegruppa som skal ta seg av omsorgsarbeid ved større kriser og ulykker i kommunen.

I dag trådte gruppa sammen, etter at politiet i går siktet Per Kristian Orderud og hans kone, Veronica.

Forbønn

Torsdag arrangerer gruppa en forbønnsgudstjeneste i misjonshuset i Sørumsand i forbindelse med trippeldrapene. Etter gudstjenesten vil det bli arrangert kirkekaffe, for å gi folk en anledning til å møtes og snakke om det som nå har hendt. Panfløytisten Roar Engelberg skal spille under gudstjenesten.

Krisegruppa har tidligere arrangert et åpent møte i forbindelse med drapssaken.

- De to siste som ble siktet i denne saken er folk som veldig mange i bygda kjenner. Mange kjente også dem som ble drept. Dette er en sak som veldig mange er direkte berørt av, sier Holmen.

- Et sjokk

- Jeg tror mange av innbyggerne i bygda følte seg lettet over at noe var skjedd da de første pågripelsene kom fredag. De fleste regnet nok med at saken da var løst. Når så Per Kristian Orderud og hans kone Veronica ble pågrepet mandag, ble det et sjokk, sier Bjørg Holmen.

Det har vært mye snakk i bygda etter at drapene fant sted i pinsen. Folkesnakket kan ha sine negative sider, men Holmen peker også på et positivt moment:

- Det er godt for folk å få snakket om disse tingene. I små samfunn kan saker som denne bli et ikke-tema, og det er heller ikke bra, sier hun.

Ryktespredning

Ordføreren i Sørum, Ivar Egeberg, mener pressen har bidratt til ryktespredning.

- Pressen har satt en mengde rykter på trykk, ledsaget av formuleringer som «etter det vi erfarer...». At dette kunne være et politisk motivert drap var en teori som raskt ble luket ut, og siden har vært et enormt medietrykk mot lokalmiljøet i bygda, sier han.

Egeberg mener politiet har gjort en god jobb, også på informasjonssiden.

(NTB)