Forbrenningspipa er skeiv og knaker

Full evakuering rundt pipa på Stavanger Universitetssykehus.

KNAKER:Den 30 meter høye forbrenningspipa ved Stavanger Universitetssykehus har i løpet av natta blitt skeiv som følge av sterk vind. I morgentimene har det dessuten kommet knakelyder fra pipa. Foto: Marita Sørbø / Stavanger Universitetssykehus
KNAKER:Den 30 meter høye forbrenningspipa ved Stavanger Universitetssykehus har i løpet av natta blitt skeiv som følge av sterk vind. I morgentimene har det dessuten kommet knakelyder fra pipa. Foto: Marita Sørbø / Stavanger UniversitetssykehusVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 06.30 i dag morges ble det oppdaget at den 30 meter høye forbrenningspipa ved varmesentralen ved sykehuset var skeiv, og lagde knakelyder, opplyser kommunikasjonsrådgiver ved Stavanger universitetssykehus, Lars Rasdal overfor Dagbladet.

Pipa heller i retning av ambulansesentralen.

Rasdal forteller at området rundt pipa nå er evakuert og at det iløpet av formiddagen vil bli utført sveisearbeid på innsiden av pipa.

- Vi håper at den står til vi får sikret den. Så får vi vurdere om vi skal legge den ned, opplyser skadestedsleder Jan Dalen til Stavanger Universitetssykehus nettsider.

Både kraner og eksperter er nå på stedet.

Det har blåst kraftig i Stavenger de siste døgna, og vinden har ikke løyet stort, opplyser Rasdal.

To kraner er på plass, og en vil nå prøve å stabilisere pipa, eventuelt demontere den.

Pipa ble bygget i 1977, og består av stål som er isolert med plater. Fundamentet er støypt og boltet fast.