Forbrent under TV-intervju

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har pådratt seg øyeskader og annengrads forbrenning. Reisen til Tyskland kan bli utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Paret fikk skadene under opptak av et intervju på Skaugum for tysk fjernsyn onsdag 8. mai. Intervjuet ble tatt opp i sterk vårsol av et tysk TV-selskap i forkant av kronprinsparets reise til Tyskland.

Professor Jan Petter Blomhoff, sjef for medisinsk avdeling ved Rikshospitalet, orienterte i dag pressen om kronprinsparets skader under en pressekonferanse utenfor Slottet.

- Solen har kommet inn fra venstre og bakfra. Det som kan ha skjedd er at TV-utstyret kan ha reflektert og forsterket de ultrafiolette strålene fra solen, sier Blomhoff, som er spesialist i indremedisin.

Opptaket varte i en time og ett kvarter, og ble gjennomført av den profilert tyske tv-journalisten Sandra Maischberger. Det ferdige intervjuet er 25 minutter langt, og planlegges sendt mandag ved femtiden på kanalen n-tv.

Pressetalsmann i n-tv, Thomas Schulz sier til NRK at TV-selskapet vil forsøke å ta kontakt med Slottet etter det som er skjedd. Han håper solskadene ikke får konsekvenser for kronprinsparets planlagte besøk i Tyskland.

- Kronprinsparets besøk er imøtesett med store forventninger, og vi har gledet oss veldig til de to kommer, sier Schulz til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.