Forbruker- sjefen

Navn: Bente Haukland Næss Alder: 44 år Yrke: Viseadm. direktør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra torsdag denne uka og i fire år framover heter lederen for Forbrukerrådet Bente Haukland Næss. I faktaboksen står det at hun er 44 år, gift og mor til tre tenåringer. Hun er naturalisert østlending med lykkelig oppvekst i Sandnes.

Bente Haukland Næss bor i Nittedal utenfor Oslo, der hun har en kort karriere som kommunepolitiker bak seg.

Hun er viseadministrerende direktør i eget firma, som steller med rådgivning i energi- og miljøspørsmål.

Og dessuten lærerutdannet cand. mag., helt til hun fant ut at å jobbe med andres unger i arbeidstida i tillegg til sine egne tre på fritida, ikke var det hun ønsket å bruke livet sitt til. Derfor valgte hun å bruke pedagogutdannelsen på andre områder.

Etter en periode som studieveileder og et mellomspill i energiforskningskretser på Kjeller, ble hun ansatt i den statlige opplysningsaksjonen for energiøkonomisering - en offentlig vaktbikkjefunksjon med bakgrunn i energikrisen midt på syttitallet. Da opplysningaksjonen ble nedlagt i 1993, startet hun eget firma - uten å forlate bransjen.

Hun kjører ikke, som tidligere forbrukerrådsledere, rundt i en rød sportsbil, derimot i en stor og romslig Renault-modell mer egnet for en familie på fem voksne mennesker. Men når mor og far vil slippe unna ungene, setter de seg på sin gode, gamle motorsykkel med sidevogn av merket Nimbus. Foreløpig er det ikke blitt noen ferieturer med Nimbusen, men det skal det bli!

Forbrukerrådet behandler årlig over 150000 klagesaker, men den nye lederen har så langt selv ikke stått bak noen av klagene. I sin nye funksjon akter hun å sette et sterkere fokus på servicenivået i offentlig tjenesteyting og den stadig aktuelle problematikken rundt merking av matvarer. Et forholdsvis nytt område som netthandel er selvfølgelig også et prioritert problemområde for Forbrukerrådet framover.

Noen tro på kjendisstatus à la enkelte tidligere forbrukerrådsledere har Bente Haukland Næss ikke, men hun lover i hvert fall å bli svært så synlig i media når det gjelder å tale forbrukernes sak. Og siden dette dreier seg om en 25% stilling, fortsetter hun også i sin gamle jobb.