Forbrukerombudet: Annonse-bløffen er ulovlig

Finn.no beklager hvis folk føler seg lurt av millionær-bløff.

SKØYERE:  Norsk Tipping lurte tusener til å svare på «Fredrik»s annonser. Men selskapet understreker at folk faktisk fikk de bortlovede gjenstandene - som dette elghodet. Faksimile/foto: FINN.NO / NORSK TIPPING
SKØYERE: Norsk Tipping lurte tusener til å svare på «Fredrik»s annonser. Men selskapet understreker at folk faktisk fikk de bortlovede gjenstandene - som dette elghodet. Faksimile/foto: FINN.NO / NORSK TIPPING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Annonsene om lotto-millionæren dukket opp i hopetall på Finn.no i forrige uke. En person som utga seg for å være lottomillionær forklarte at han ville gi bort alle sine gjenstander på grunn av premien.

«FINN har vært i kontakt med mannen som gir bort alt han eier. Så vidt vi kan se er dette ikke en bløff, derfor godkjenner vi annonsene.», skrev Finn på sin Facebook-side. Historien ble også omtalt av TV 2.

I går ble det imidlertid kjent at det hele var en bløff. Lottomillionæren fantes ikke, det var en reklamekampanje fra Norsk Tipping.

«Kanskje litt klossete av Finn.no å være med på å lure bruker», skriver en person på FINNs Facebook-side.

«Mener Finn.no at Fredrik - lottomannen fortsatt er virkelig», skriver en annen.

- Det er trist hvis noen føler seg lurt. Det var ikke meningen. Jeg tror noen har misforstått dette. For oss var det viktig å få frem at det var reelt at gjenstandene ble gitt bort. Hvis noen føler at de har blitt lurt tar vi selvkritikk på det, sier Janne Jacobsen, markedsdirektør i Finn.no til Dagbladet.

- Er det greit for Finn å lyve til brukerne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer