Forbrukerombudet mener Canal Digital og Get bryter loven

De to store kabelselskapene i Norge bryter loven når potensielle kunder er nødt kjøpe TV-abonnement for å få bredbånd, mener Forbrukerombudet.

REAGERER: Forbrukerombud Gry Nergård reagerer på at de to store kabelselskapene i Norge tvinger kundene til å kjøpe TV-abonnement for å få bredbånd. Foto: Berit Roald / Scanpix
REAGERER: Forbrukerombud Gry Nergård reagerer på at de to store kabelselskapene i Norge tvinger kundene til å kjøpe TV-abonnement for å få bredbånd. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ombudet reagerer nå mot det som kalles tvungent koblingssalg, og har sendt brev til de to kabelgigantene med beskjed om at praksisen er i strid med markedsføringsloven. Selskapene pålegger forbrukere som vil inngå avtale om internettilgang også å betale for TV-signaler, selv om forbrukeren verken trenger det eller ønsker det.

- I dag trenger alle nettilgang, men for mange er ikke TV lenger et nødvendig gode. Det er urimelig at forbrukerne ikke kan velge bort ekstrakostnaden for TV-signalene, sier forbrukerombud Gry Nergård.

93 prosent markedsandel Rundt halvparten av dem som i dag får levert bredbånd hjem til seg, får det gjennom kabel-TV. Det har gjort sitt til at Get og Canal Digital i dag har en markedsandel på 93 prosent av kabelnettet, ifølge tall fra Post- og teletilsynet.

Canal Digital går til dels med på virkelighetsbeskrivelsen Forbrukerombudet legger til grunn, men benekter overfor NTB at selskapet begår lovbrudd. Også Get avviser overfor NTB at de bryter markedsføringsloven.

Det er teknisk umulig å skille nett- og TV-signaler i det gamle, analoge nettet Canal Digital benytter seg av, ifølge informasjonssjef Catharina Kokkim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer