Forbrukerombudet vil granske mobilsvindel

- Kan bli aktuelt å tvinge firmaet til å tilbakebetale pengene.

REAGERER: Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sier det er ulovlig å sende sms-reklame og fakturere mottaker for det uten å ha innhentet samtykke. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
REAGERER: Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sier det er ulovlig å sende sms-reklame og fakturere mottaker for det uten å ha innhentet samtykke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er en alvorlig sak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Dagbladet.no.

Advarer mobilkunderTidligere i dag skrev Dagbladet.no at Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) går ut med en advarsel til norske mobilkunder. På sin hjemmeside skriver NorSIS at de har fått flere henvendelser fra folk som har mottatt følgende reklametekst per sms:

«Hei! Du mottar denne meldingen fordi du er registrert hos lagersalgnorge.com eller er en av våre partnere. Endelig åpner vi, med fantastiske priser! God handel!»

Så mange som 15 000 nordmenn kan ha blitt fakturert fem kroner på telefonregninga for å ha mottatt en reklamemelding de aldri har bedt om å få tilsendt.

- Alvorlig sakEt whois-søk på nettet viser at det er firmaet Markveien 54 AS som står bak lagersalgnorge.com. Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få en kommentar fra firmaet.

- Dette er en alvorlig sak. Å sende ut reklame til folk på denne måten er ikke lovlig. Det er høyaktuelt for oss å se nærmere på denne saken, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer