REAGERER: Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sier det er ulovlig å sende sms-reklame og fakturere mottaker for det uten å ha innhentet samtykke. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
REAGERER: Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sier det er ulovlig å sende sms-reklame og fakturere mottaker for det uten å ha innhentet samtykke. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Forbrukerombudet vil granske mobilsvindel

- Kan bli aktuelt å tvinge firmaet til å tilbakebetale pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Dette er en alvorlig sak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Dagbladet.no.

Advarer mobilkunder
Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) går ut med en advarsel til norske mobilkunder. På sin hjemmeside skriver NorSIS at de har fått flere henvendelser fra folk som har mottatt følgende reklametekst per sms:

«Hei! Du mottar denne meldingen fordi du er registrert hos lagersalgnorge.com eller er en av våre partnere. Endelig åpner vi, med fantastiske priser! God handel!»

Så mange som 15 000 nordmenn kan ha blitt fakturert fem kroner på telefonregninga for å ha mottatt en reklamemelding de aldri har bedt om å få tilsendt.

- Alvorlig sak
Et whois-søk på nettet viser at det er firmaet Markveien 54 AS som står bak lagersalgnorge.com. Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få en kommentar fra firmaet.

- Dette er en alvorlig sak. Å sende ut reklame til folk på denne måten er ikke lovlig. Det er høyaktuelt for oss å se nærmere på denne saken, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Dagbladet.no.

Thon sier Forbrukerombudet ved en tidligere anledning har tatt affære overfor et selskap som opererte på samme måte.

- Vi fikk selskapet til å betale tilbake pengene de hadde fakturert folk. Det kan være aktuelt også i denne saken, varsler Thon.

MELDINGEN: Så mange som 15.000 nordmenn kan ha mottatt og blitt fakturert fem kroner for denne meldingen. Illustrasjonsfoto: Sindre Granly Meldalen
MELDINGEN: Så mange som 15.000 nordmenn kan ha mottatt og blitt fakturert fem kroner for denne meldingen. Illustrasjonsfoto: Sindre Granly Meldalen Vis mer