Forbruker­rådet: - Be om byttelapp

Det finnes ingen bytterett i norsk lov.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det finnes ingen bytterett i norsk lov. Derfor anbefaler Forbrukerrådet alle å be om byttelapp til julegavene.

- For å være helt sikker på at den som får gaven kan bytte, er byttelappen inni like viktig som navnelappen utenpå gavepapiret, sier Pia Cecilie Høst, leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet.

Mange tror de har lovfestet rett til å bytte julegaver, men slik er det ikke. Det er opp til butikkene, men det er lang tradisjon for at gaver kan byttes i romjulen. Derfor anbefaler Forbrukerrådet alle å be om byttelapp.

- Det gjør det litt enklere å bytte for den som får gaven. Det er nemlig butikkenes egne regler som gjelder, og de kan variere fra butikk til butikk.

Angrerett på nettet

Gaver som er kjøpt på internett, kan i utgangspunktet ikke byttes i romjula. Men det er 14 dagers angrerett fra varen kom fram til den som kjøpte den, hvis gaven ble kjøpt i en norsk eller EU/EØS-tilknyttet nettbutikk.

- Vær rask med å skrive en e-post til selgeren om at du vil angre, og legg gjerne ved angrerettsskjemaet du fikk tilsendt, sier Høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer