Pensjon:

Forbrukerrådet: – Gebyrer spiser opp pensjonssparing

40 000 kroner spart årlig i 25 år: Gir 110 000 kroner i gebyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forbrukerrådet advarer om høye gebyrer ved individuell pensjonssparing. Setter du inn 40 000 kroner i året i 25 år, betaler du også 110 000 kroner i gebyr.

Fagspesialist for finans i Forbrukerrådet, Geir Ormseth, sier til NRK at bankene unnlater å informere om disse gebyrene.

- Disse prosentene man betaler i årlig forvaltningsgebyr, ser ganske uskyldig ut, men de spiser av det samme sparebeløpet år etter år, og derfor er den reelle prislappen betydelig. Dette underkommuniseres kraftig, sier Ormseth.

Pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand avviser dette.

- For det første, så er det ikke betydelig. Det er svært moderate kostnader for dette produktet. Det er kun forvaltningskostnader, altså de kostnadene som er forbundet med å forvalte pengene og rapportere til kunden og offentlige myndigheter, sier Dyre Haug.

Individuell pensjonssparing er en ny ordning der en kan spare opptil 40 000 kroner i året i minst 18 år. Sparebeløpet kan tidligst utbetales fra fylte 62 år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer