Vis mer

Forbrukerrådet mener Norwegian bør straffes

Luftfartstilsynet må på banen og eventuelt gi Norwegian bøter for dårlig kundebehandling, mener Forbrukerrådets direktør Randi Flesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flesland mener mengden av klager mot Norwegian for manglende informasjon ved forsinkelser og kanselleringer har vært så massiv over så lang tid, at tilsynsmyndighetene bør reagere, skriver Aftenposten.

Problemene har i vinter tårnet seg opp for Norwegian etter at selskapet gang på gang har fått problemer med de nye Dreamliner-flyene på langdistanserutene. Også SAS og Widerøe er representert i Forbrukerrådets klagebunke, men klagene mot Norwegian er i en klasse for seg.

Lovet bedring Norwegian har lovet bot og bedring og tiden er derfor inne for Luftfartstilsynet til å gå kraftigere til verks mot lavprisselskapet, mener Flesland.

- Flyselskapene har plikt på seg til å informere sine reisende om de rettighetene de har, når det oppstår problemer med å holde tidtabellen. Denne informasjonen skal selskapene uoppfordret gi til sine reisende når forsinkelsen overstiger to timer. Vi har ikke inntrykk av at flyselskapene etterlever denne plikten. Det skal koste å ikke levere det produktet de har solgt, sier Flesland.

Hun forventer nå at Luftfartstilsynet pålegger Norwegian å forbedre informasjonen til passasjerene.

Bøter? - De har også mulighet til å ilegge bøter til selskaper som ikke overholder regelverket. Men det får bli opp til tilsynet å vurdere hvilke sanksjoner de eventuelt vil benytte, sier Flesland.

Luftfartstilsynet utelukker ikke sanksjoner, men understreker at det ved et tilsyn i november i fjor ikke ble funnet avvik, og at håndteringen av passasjerenes rettigheter ble vurdert som tilfredsstillende.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian oppfordrer Flesland til å komme med helt konkrete eksempler, slik at de kan følge dem opp.

- I Norwegian følger vi de EU-reglene som gjelder, og vi har i flere tilfeller også i tillegg gitt våre reisende goodwill-kompensasjon som plaster på såret for lange forsinkelser, sier Sandaker-Nielsen.

(NTB)