Forbrukertilsynet truer «mirakelpredikanter» med bøter

Dersom ikke predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen slutter å bruke vitnesbyrd på helbredelse via bønn i markedsføring, risikerer de bøter.

BRUDD: Forbrukertilsynet mener at «mirakelpredikantene» Svein-Magne Pedersen (bildet) og Tom Roger Edvardsens bruk av vitnesbyrd på helbredelse via bønn i markedsføring, er brudd på forbudet mot markedsføring av alternativ behandling. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Forbrukertilsynet mener at «mirakelpredikantene» Svein-Magne Pedersen (bildet) og Tom Roger Edvardsens bruk av vitnesbyrd på helbredelse via bønn i markedsføring, er brudd på forbudet mot markedsføring av alternativ behandling. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Mirakelpredikantene» Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen benytter vitnesbyrd på helbredelse via bønn som en del av markedsføringen for sine organisasjoner Misjonen Jesus Leger (MJL), Misjonen Helse for Hele Mennesket og Stølsdokken Fjellhotell.

Vårt Land skriver at Forbrukertilsynet har vedtatt å ilegge de to omstridte predikantene og deres organisasjoner, tvangsmulkter dersom praksisen ikke opphører. Utgangspunktet er at MJL og Misjonen Helse for Hele Mennesket skal få tvangsmulkter på opptil 30 000 kroner i uken, mens Stølsdokken Fjellhotell vil få mulkter på opptil 20 000 kroner. Predikantene personlig vil bli avkrevd 10 000 kroner hver.

– Vi forventer at de to predikantene endrer kurs når vi sier fra så tydelig, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet til avisen.

Tilsynet mener bruk av vitnesbyrd på at bønn helbreder syke er brudd på forbudet mot markedsføring av alternativ behandling. Predikantene markedsfører tilbudene sine på egne nettsider og i Svein-Magne Pedersens blad Legedom. Dersom praksisen opphører, vil tilsynet gjøre en ny vurdering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer