Forbrytelsene øker og oppklaringene går ned

Bergenspolitiet fortviler.

- IKKE SAMME VILJE: Lanseres som en av grunnene til hvorfor politiet i Bergen oppklarer færre saker enn før.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
- IKKE SAMME VILJE: Lanseres som en av grunnene til hvorfor politiet i Bergen oppklarer færre saker enn før. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Bergen fortviler over en bølge av kriminalitet som har rammet byen. Antall anmeldte forbrytelser øker, mens oppklaringsprosenten går ned.

- Vi har en økning av anmeldte forbrytelser fram til 1. juni på hele 35 prosent. Samtidig har oppklaringsprosenten gått markant ned, sier politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt til VG.

For bare fem år siden ble 43 prosent av alle forbrytelser i Bergen og Hordaland oppklart, men i andre halvår i fjor sak oppklaringsprosenten dramatisk, en nedgang som har fortsatt i år, hvor prosenten er nede i 36,1 prosent.

Fløystad mener at mye av nedgangen skyldes at politifolkene ikke har samme vilje til å stå på og yte maksimalt som de normalt har hatt. Han mener også at mye tyder på at det er flere kriminelle aktører enn tidligere.

Antallet narkotikasaker har gått ned med 24 prosent, noe Fløystad tror har åpenbar sammenheng med at politiet er mindre aktive.

NTB